Vreme čitanja: oko 1 min.

U okeanu pronađeni ljudski ostaci nakon pada vojnog helikoptera u Australiji

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pretpostavlja se da su četiri australijska vojnika mrtva nakon što je helikopter MRH-90 Taipan pao u more tokom multinacionalne vojne vežbe u petak

  • 0
Helikopter Australija potraga Foto: Tanjug/AP

Pronađeni su ljudski ostaci u potrazi za žrtvama pada helikoptera kod severoistočne obale Australije.

Pretpostavlja se da su četiri australijska vojnika mrtva nakon što je helikopter MRH-90 Taipan pao u more tokom multinacionalne vojne vežbe u petak.

Nakon velike operacije potrage pronađeni su ljudski ostaci, a sada i kokpit. Nesreća se dogodila za vreme vežbe Talisman Sabre, velike operacije obuke koja svake dve godine okuplja 30.000 vojnog osoblja iz Australije, SAD i nekoliko drugih zemalja, piše BBC.

Vlasti su odmah pokrenule potragu za nestalim vojnicima - kapetanom Danijelom Lionom, poručnikom Maksvelom Nugentom, časnikom Džozefom Lejkokom i kapetanom Aleksanderom Nagsom, koji su pripadali šestom vazduhoplovnom puku.

Ministar odbrane je u ponedeljak rekao da više nema nade da će ih pronaći žive.

Danas je šef potrage objavio da je još jedno područje s krhotinama pronađeno nekih 40 metara ispod površine okeana. Vozilo na daljinsko upravljanje je pronašlo i neidentifikovane ljudske ostatke.

"Potraga za ostacima helipotera se nastavlja te će se intenzivirati u sledeća 24 sata jer treba da stigne dodatna oprema. Važno je prikupiti što više krhotina kako bismo mogli u potpunosti da razumemo šta se tačno dogodilo" rekao je general-pukovnik Greg Bilton.

Glavni zapovednik australijske vojske prošle nedelje je prizemljio preostalih 45 Taipana nakon nesreće, rekavši da nijedan više neće leteti dok se ne utvrdi da su sigurni.

Pokrenuta je istraga.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA