Vreme čitanja: oko 2 min.

Otac se utopio dok je spasavao troje dece: Izvukao ih u plićak, pa pao u reku i nestao

Vreme čitanja: oko 2 min.

Svedoci su policiji rekli da je njihov otac uspeo da ih prebaci u plitku vodu pre nego što je izgubio ravnotežu i nestao u reci

  • 0
Reka Foto: Pixabay/Ilustracija

Muškarac je nastradao u sredu nakon što je svoje troje dece izvukao na sigurno iz reke u centralnom Nju Džersiju, saopštile su vlasti, javljaju "CBS News".

Svedoci su rekli da su videli oca kako prati svoju decu u reku Milstoun - pritoku veće reke Raritan koja se proteže oko 65 kilometara - nakon što su ušli u vodu i "brzo se uznemirili", navodi se u saopštenju policijske uprave grada Franklin. Deca imaju 8, 11 i 13 godina, navodi se u saopštenju.

Svedoci su policiji rekli da je njihov otac uspeo da ih prebaci u plitku vodu pre nego što je izgubio ravnotežu i nestao u reci.

Muškarac, identifikovan kao 42-godišnji stanovnik Saut Rivera, nije mogao da bude pronađen kada su policajci stigli na lice mesta u sredu popodne, iako su njegova deca već bila na obali. Ronilački tim sa kancelarijom tužioca okruga Somerset pronašao je telo muškarca oko 17.30 po lokalnom vremenu. Vlasti su prvobitno pozvane na lice mesta oko tri sata ranije.

Policija je saopštila da će ime muškarca biti objavljeno nakon što budu obavešteni članovi njegove porodice. Njegova deca su zbrinuta i puštena na licu mesta i nije im bila potrebna dalja medicinska pomoć, navodi odeljenje.

Ovonedeljni incident na reci Milstoun dolazi nakon niza nedavnih utapanja odraslih koji su pokušavali da spasu decu.

Prošlog meseca, muškarac se udavio u jezercu u Mejnu dok je pokušavao da spase svoje dve ćerke, koje su odvučene u dublji deo gde se jezero uliva u reku, izvestio je AP, pozivajući se na službu čuvara Mejna.

Još jedan muškarac utopio se 4. jula, kada je skočio sa svog čamca na jezeru Mičigen da spase dete koje je palo sa splava i borilo se u vodi. Zvaničnici su kasnije identifikovali čoveka kao Luka Lejdlija, 43-godišnjeg stanovnika Vinetke koji je preživeo napade 11. septembra u Njujorku.

Ranije, u junu, jedan vatrogasac iz Njujorka poginuo je nakon što je pokušao da spase svoju ćerku iz vode u Ejvonu.

Jedan 37-godišnji muškarac umro je u jezeru Nokamikson u Pensilvaniji nekoliko nedelja kasnije nakon što je spasio dvoje dece, navodi "CBS Philadelphia".

(Telegraf.rs)

Video: Čovek u kolima zaglavljen u vodenoj stihiji: Spasile ga komšije koje su se tu zatekle u kamionu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA