Vreme čitanja: oko 1 min.

Broj poginulih u klizištu u Gruziji porastao na 17, akcija spasavanja ušla u treći dan

Vreme čitanja: oko 1 min.

Klizište se pokrenulo u četvrtak posle podne kod hotela "Sanset Šovi" u selu Šovi

  • 0

Broj poginulih u prirodnoj katastrofi u gruzijskom regionu Rača porastao je na 17, saopštilo je ministarstvo unutrašnjih poslova.

"U ovom trenutku spasioci su pronašli 17 tela. U okviru akcije spasavanja, više od 200 ljudi je evakuisano na bezbedno mesto", navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova, prenose Ria novosti.

Kako navode iz ministarstva, akcija spasavanja u zoni katastrofe traje već treći dan u kontinuitetu. U rad su uključene vatrogasno-spasilačke službe, policajci, vojna lica, kinolozi, specijalna oprema i helikopter granične službe.

Klizište se pokrenulo u četvrtak posle podne kod hotela "Sanset Šovi" u selu Šovi. Kao rezultat toga, reka sa masama klizišta odnela je mostove, oštetila puteve i prekrila vikendice pored hotela.

Evakuacija više od 200 građana izvršena je graničnim helikopterima Ministarstva unutrašnjih poslova. Na licu mesta radi više od 400 spasilaca i vojnih lica. Premijer Irakli Garibašvili proglasio je 7. avgust danom žalosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA