≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Devojčicu ogroman talas povukao u more, sigurne smrti spasila je fenomenalna reakcija prolaznika

Vreme čitanja: oko 1 min.

Grupa od četvoro dece igrala se na navozu za vreme plime kada je talas oborio devojčicu s nogu i odneo je između ograda u more

  • 0
Talasi, oluja na moru Foto: Pixabay

Prolaznici su bili šokirani kada su u četvrtak nešto pre 19 časova u luci Ilfrakomb u severnom Devonu u Velikoj Britaniji videli kako je devojčicu odvukao ogroman talas, javlja "Daily Mail".

Grupa od četvoro dece igrala se na navozu za vreme plime kada je talas oborio devojčicu s nogu i odneo je između ograda u more.

Dok je mahnito pokušavala da dopliva do obale, jedan od prisutnih brzo je dohvatio pojas za spasavanje, dok je drugi uspeo da uhvati devojčicu pre nego što je odnela dalje u more.

Komandir luke Džordžina Karlo-Pat rekla je: "Ovo je ozbiljan podsetnik na opasnosti u luci."

"Ne samo da što su ovi mladi sreće da nisu teže povređeni, već su doveli u opasnost svoje i živote drugih prolaznika koji su reagovali."

"Uslovi na moru bili su veoma promenljivi i svi mladi su oboreni sa nogu na navozu pre incidenta, ali su i dalje nastavili da naleću na nadolazeće talase."

„Srećom, Kraljevska nacionalna spasilačka služba je u to vreme bila na vežbi u spoljnoj luci i bila je u stanju da reaguje veoma brzo i da se pobrine za njihove povrede pre nego što su ih sve otpratili kući."

Savet Severnog Devona je takođe upozorio na opasnosti koje sa sobom nosi skakanje u more u luci.


Postoji pravilnik koji zabranjuje ljudima da skaču, rone i plivaju u luci bez dozvole lučke kapetanije.

Ovo štiti ljude od rizika kao što su promena dubine vode, potopljeni predmeti ili stene i jake struje koje mogu brzo da ih odnesu.

Kazna za skakanje iz luke može biti do 1.000 funti.

(Telegraf.rs)

Video: 81-godišnjak ugledao dečaka (4) kako se davi: Bez razmišljanja je skočio u jezero i spasio mu život

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA