Vreme čitanja: oko 2 min.

Uhapšen otac dece koja su preživela 40 dana u džungli: Zlostavljao majku mališana

Vreme čitanja: oko 2 min.

Manuel Ranokue je bio upleten u borbu za starateljstvo nad decom sa bakom i dedom po majci.

  • 0
Kolumbija pas džungla deca Foto: Facebook/Fuerzas Militares de Colombia

Otac dece koji su preživela avionsku nesreću u kojoj su poginuli njihova majka i još dvoje odraslih, a zatim preživeli sami 40 dana u džungli Amazonije, uhapšen je u petak zbog sumnje da je zlostavljao njihovu majku, saopštile su kolumbijske vlasti.

Kolumbijsko tužilaštvo potvrdilo je u poruci novinarima Asošiejted presa da su zvaničnici uhapsili Manuela Ranokea, koji je otac jednogodišnjeg i četvorogodišnjeg dečaka i očuh dve devojčice, starosti 9 i 13 godina.

U saopštenju se ne navode detalji o razlogu hapšenja, ali mediji navode da je slučaj uključivao navode o zlostavljanju, prenosi CTV njuz.

Astrid Elijana Kaseres, direktorka Instituta za porodičnu zaštitu, rekla je da je državna agencija sarađivala sa vlastima.

- Saznali smo za hapšenje oca dvoje maloletne dece Mukutuj i smatramo da je tužilaštvo delovalo u skladu sa zakonom - rekla je Kaseres.

Ranokue je vodio borbu za starateljstvo nad decom sa bakom i dedom po majci, koja je stradala u džungli četiri dana nakon nesreće.

Četvoro braće i sestara i dalje se nalaze u smeštaju kolumbijskog Instituta za porodičnu zaštitu, otkako su napustili bolnicu gde su se oporavljali od neuhranjenosti i drugih bolesti.

Kolumbija pas džungla deca Foto: Facebook/Fuerzas Militares de Colombia

Njihov deda po majci, Narciso Mukutuj, optužio je Ranokuea da je pretukao majku mališana Magdalenu Mukutuj. Pre nego što su vlasti potvrdile njegovo hapšenje, Ranokue je novinarima priznao da je bilo problema kod kuće, ali je rekao da to smatra privatnom porodičnom stvari, a ne "tračevima" za ostatak sveta.

Na pitanje da li je napao svoju ženu Ranokue je odgovorio:

- Jednom verbalno, da, a fizički vrlo malo - rekao je on.

Podsetimo, Lesli (13), Solejn (9), Tijen Norijel (4) i jednogodišnja Кristin, koji su pronađeni u junu, nakon nesreće lutali su džunglom više od mesec dana. Preživeli su hraneći se semenom, voćem, korenjem i biljkama za koje su znali da su jestive zbog svog odrastanja u Amazoniji. Poznavanje regiona bilo je ključni razlog njihovog opstanka.

(Telegraf.rs)

Video: Traže ih svuda po prašumi: U Amazoniji nestao britanski novinar i brazilski antropolog

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA