Vreme čitanja: oko 1 min.

Majk Pens novom izjavom ponovo "gurnuo prst u oko" Donaldu Trampu: "Izbori u Džordžiji nisu pokradeni"

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Uprkos tome šta više od dve i po godine pričaju bivši predsednik i njegovi saveznici, izbori u Džordžiji nisu pokradeni, a ja nisam imao pravo da poništim rezultate 6. januara", rekao je Pens

  • 5
Mike Pence, Majk Pens Foto: Tanjug/AP

Majk Pens, bivši američki potpredsednik u administraciji Donalda Trampa, poručio je danas da izbori u saveznoj državi Džordžiji 2020. godine nisu pokradeni, bez obzira na tvrdnje bivšeg predsednika.

"Uprkos tome šta više od dve i po godine pričaju bivši predsednik i njegovi saveznici, izbori u Džordžiji nisu pokradeni, a ja nisam imao pravo da poništim rezultate 6. januara", rekao je Pens na događaju u Indijani, u njegovom prvom reagovanju na podizanje optužnice protiv Trampa zbog navodne namere da poništi rezultate predsedničkih izbora u Džordžiji, prenosi portal "Hil".

On je dodao da je izvršio svoju dužnost tog 6. januara 2021. godine i da se pobrinuo da dođe do "mirnog prenosa vlasti u skladu sa Ustavom Sjedinjenih Država i zakonima ove zemlje".

Majk Pens je naglasio da niko nije iznad zakona, naglasivši da Tramp i drugi protiv kojih je podignuta optužnica "imaju pravo na pretpostavku nevinosti koju uživa svaki Amerikanac".

Velika porota u američkoj saveznoj državi Džordžiji podigla je u ponedeljak optužnicu protiv Trampa zbog pokušaja da poništi svoj poraz od demokrate Džozefa Bajdena na predsedničkim izborima 2020. godine.

To je četvrta krivična prijava protiv Trampa i druga koja ga tereti da je pokušao da promeni rezultate glasanja 2020. godine.

Reagujući na podizanje još jedne optužnice protiv njega, bivši predsednik SAD je rekao da je reč o politički motivisanim i nameštenim optužbama.

On je najavio da će u ponedeljak objaviti izveštaj o "izbornoj prevari" za koju tvrdi da se dogodila u Džordžiji 2020. godine.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Oglasili se zvaničnici: Prava istina o navodnoj ajkuli kod Herceg Novog

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • uopšte ne

    16. avgust 2023 | 21:47

    kad može da se glasa bez legitimisanja nekoliko puta a i putem pošte više puta. glasove broje samo članovi demokratske stranke dve nedelje. kako uopšte neko može da posumnja da je nešto neregularno

  • Перагеније

    16. avgust 2023 | 21:18

    Их, уцењена глава ће и рођеној мајци прст у око...

  • Miki

    16. avgust 2023 | 22:50

    U pravu je čovek, nisu pokradeni već su oteti!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA