≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

ECOWAS: Ako diplomatija ne urodi plodom, spremni smo za vojnu akciju u Nigeru

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sastanak vojnih zapovednika zapadnoafričkih država održava se u generalštabu oružanih snaga Gane i trajaće do petka popodne

  • 0
Vojni udar, Niger, državni udar, puč, pučisti Foto: Tanjug/AP

Vojni lideri zapadnoafričkih država saopštili su da su spremni za vojnu akciju, ukoliko "diplomatija ne urodi plodom" u Nigeru.

"Vojne i civilne snage zapadne Afrike spremne su da odgovore na poziv", poručio je komesar ECOWAS-a za politička pitanja, mir i bezbednost Abdel-Fatau Musah.

Lideri ECOWAS-a sastali su se u Akri, glavnom gradu Gane da bi razgovarali o mogućoj vojnoj intervenciji u Nigeru ukoliko diplomatija ne uspe da preokrene posledice vojnog puča u Nigeru.

Pripadnici predsedničke garde Nigera, na čelu sa generalom Abdourahmanom Tianijem koji je preuzeo vlast prošlog meseca, izazvali su oštre osude svetskih sila i zemalja članica Ekonomske zajednice zapadnoafričkih država (ECOWAS), koje su prošle nedelje odlučile da mobilišu svoje rezervne vojne snage.

Sastanak vojnih zapovednika zapadnoafričkih država održava se u generalštabu oružanih snaga Gane i trajaće do petka popodne.

Podsetimo, vojna hunta u Nigeru je poručila da je otvorena za razgovore o rešavanju krizne situacije, ali i dalje drži u pritvoru svrgnutog predsednika Mohameda Bazuma najavljujući da će biti optužen za veleizdaju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA