≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Putin se oglasio o smrti Prigožina

Vreme čitanja: oko 1 min.

Primarni podaci ukazuju na to da su na letu bili predstavnici Vagnerovog PMC-a, rekao je Putin.

  • 32
Vladimir Putin Jevgenij Prigožin Yevgeny Prigozhin Foto-montaža: Tanjug/AP

Ruski predsednik Vladimir Putin nazvao je tragedijom pad aviona osnivača PMC Vagner Jevgenija Prigožina u Tverskoj oblasti, javlja rbc.rs.

Šef ruske države je to izjavio na sastanku sa vršiocem dužnosti šefa DNR Denisom Pušilinom.

"Što se tiče ove avionske nesreće, pre svega želim da izrazim iskreno saučešće porodicama svih nastradalih", rekao je Putin.

Primarni podaci ukazuju na to da su na letu bili predstavnici Vagnerovog PMC-a, rekao je Putin.

"Želeo bih da napomenem da su to ljudi koji su dali značajan doprinos našem zajedničkom cilju borbe protiv neonacističkog režima u Ukrajini. To pamtimo, znamo i nećemo zaboraviti", rekao je on.

"Prigožina sam poznavao jako dugo, od ranih devedesetih. Bio je čovek teške sudbine, i pravio je ozbiljne greške u životu, postigao je rezultate koji su mu bili potrebni - i za sebe i za, kada sam ga pitao, za zajedničku stvar, kao i ovih poslednjih meseci. Bio je talentovana osoba, talentovan biznismen", dodao je Putin.

Prigožin je radio ne samo u Rusiji, već i  inostranstvu, posebno u Africi, rekao je predsednik Rusije. Tamo se bavio naftom, gasom, plemenitim metalima.

Putin je rekao da se, prema njegovim informacijama, na dan pada Prigožin vratio iz Afrike i sastao se sa zvaničnicima u Rusiji.

"Javio mi je jutros šef Istražnog komiteta Aleksandar Bastrikin, oni su već započeli preliminarnu istragu o ovom incidentu, ona će biti sprovedena u potpunosti i privedena kraju, nema sumnje u to", rekao je Putin.

Sada se vrši tehnička ekspertiza, to će potrajati, dodao je ruski predsednik.

(Telegraf.rs)

Video: "Nisam iznenađen Prigožinovom smrću": Ambasador Kristofer Hil za Telegraf

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA