Vreme čitanja: oko 1 min.

Stjuardesa koja je poginula u avionu sa Prigožinom pre leta primetila nešto čudno

Vreme čitanja: oko 1 min.

Telegram kanal "VChK-OGPU" navodi da je Kristina Raspopova rodbini rekla da se sa avionom pre poslednjeg leta "manipulisalo na čudan način"

  • 2

Kristina Raspopova, 39-godišnja stjuardesa i članica posade aviona "Embraer Legacy 600" koji je pao u Tverskoj oblasti u Rusiji, a u kojem su bili šef plaćeničke vojske Vagner Jevgenij Prigožin, komandant te jedinice Dmitrij Utkin i još nekoliko članova privatne vojske, svojoj je porodici nekoliko sati pre poletanja rekla da je avion "popravljen", te da je došlo do odlagaja leta, piše "Daily Star".

Prema tvrdnjama kanala "VChK-OGPU" na komunikacijskoj platformi Telegram, Raspopova je rodbini rekla da je pre poletanja došlo do odglaganja, te da avion nije poleteo kad je trebalo.

Embraer legacy 600, Jevgenij Prigožin Embraer legacy 600 Foto: Tanjug/Luba Ostrovskaya via AP

Stjuardesa je nagovestila da je avion "popravljen" pre leta. Telegram kanal "VChK-OGPU" navodi da je Raspopova rodbini rekla da se sa avionom pre njegovog poslednjeg leta "manipulisalo na čudan način", te da su popravke koje su izvršene bili "neshvatljive".

Raspopova je poslednji put fotografisana u kafiću u jednom od moskovskih aerodroma.

Njen brat, inače zamenik tužioca u Čeljabinskoj oblasti, izjavio je Telegram kanalu "VChK-OGPU" da mu je ona rekla da je u Moskvu stigla dva dana pre leta, te da čeka povratak u Sankt Peterburg. Rečeno joj je da može da bira hoće li u Sankt Peterburg ići u sredu ili u četvrtak, piše "The Messenger".


"Avion je bio na hitnoj popravci. Čekali su let. Neka popravka je bila u pitanju, ništa posebno. Došli su do aviona i bili su spremni za polazak. Sve je bilo u redu. Delovalo je kao da je tamo bila neko vreme, da je najmanje nekoliko dana čekala na let. Rekla je da je destinacija u Rusiji. Čekali su da ih pozovu", rekao je jedan stjuardesin rođak.

"Što se tiče popravke, rekla je da se ili radilo o održavanju ili popravci. Čekali su naredbu za polazak", dodao je rođak.

(Telegraf.rs)

Video: Snimak pada aviona u kome je bio Prigožin

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oki

    24. avgust 2023 | 22:44

    Kad pre saznadoše....ona im rekla jel....sve moguće pošto jure vanzemaljce možda pričaju i sa duhovima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA