Vreme čitanja: oko 2 min.

Tragedija: Glumica Silvina Luna umrla posle plastične operacije!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Silvina Luna je preminula 31. avgusta, pošto je bila u bolnici 79 dana zbog komplikacija koje su usledile posle operacije koju je imala 2011. godine

  • 1

Popularna glumica i model Silvina Luna (43) preminula je pošto je "zaradila" bolest bubrega posle operacije "brazilskog podizanja gluteusa", potvrdili su njeni advokati, piše Mirror

Ona je preminula 31. avgusta, pošto je bila u bolnici 79 dana zbog komplikacija koje su usledile posle operacije koju je imala 2011. godine.

Njen brat Ezekijel Luna, dao je doktorima odobrenje da je skinu sa aparata u podne u četvrtak, preneli su lokalni mediji.

Glumica je imala operaciju u junu ili julu 2011. godine i izveo ju je kozmetički hirurg Anibal Lotocki. On je 2021. godine optužen za smrt pacijenta kog je operisao 2010. Silvini je ubrizgao tečnost koja je sadržavala polimetilmetakrilat, koji je zabranjen po argentinskim zakonima. Bezbojna, plastična supstanca koristi se kao zamena za staklo u delovima za kola, sočiva, panele i prozore.

Silvina je prvi put potražila medicinsku pomoć 2015. godine kada je imala kamenje u bubregu. Dijagnostikovana joj je hiperkalcemija, pa su je doktori stavili na nedeljnu dijalizu do transplantacije bubrega.

Tokom 2016. godine, u Majamiju je argentinski doktor Kritsitan Perez izvadio opasnu supstancu iz gluteusa. On je tada izjavio da je Silvina razvila autoimunu bolest koju su uzrokovali medikamenti koje je primala tokom operacija. Svi pacijenti obole od bubrega i na kraju preminu, rekao je tada.

Dok je čekala novi bubreg, njeno stanje se pogoršavalo pa je hospitalizovana 13. juna. Skoro dve nedelje je bila pod sedativima, sve do 29. juna kada je skinuta sa respiratora.

Bolnica je 19. avgusta saopštila da Silvina diše samostalno. Nedavno je dobila bakteriju i opet je intubirana 30. avgusta, da bi je veće sledećeg dana skinuli sa aparata za održavanje života.

Kancelarija javnog tužioca u Buenos Airesu pokrenula je istragu njene smrti, pa je naložena i obdukcija.

Silvina Luna je preminula samo dve nedelje posle smrti Marijana Kaprarole, voditelja, koji je preminuo od posledica operacije iz 2010. godine, koju je izveo isti doktor.

U frebruaru 2022. godine, dr Lotocki je osuđen na četiri godine zatvora posle tužbe koju su podnele glumica i još tri žene. U julu, sud je doneo odluku da mu se zabranjuje da se bavi mediconom pet godina. On ipak nije u zatvoru na odsluženju kazne.

(Telegraf.rs)

Video: Odlazak kraljice rokenrola: Buran život i karijera od 60 godina Tine Tarner

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA