Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li je ovo General Armagedon? Skriven iza naočara šeta sa crvenokosom damom, tvrde da je ovo dokaz da je živ

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ruska novinarka objavila fotografiju na kojoj je navodno general Surovikin

  • 2
Sergej Surovikin Foto: Tanjug/AP

Novu fotografiju na kojoj se navodno pojavljuje ruski general Sergej Surovikin, koji u javnosti nije viđen od kratkotrajne pobune ruske paravojne formacije "Vagner", objavila je danas na svom kanalu na Telegramu ruska novinarka i medijska ličnost Ksenija Sobčak.

"General Sergej Surovikin je napolju. Živ, zdrav, kod kuće, sa porodicom, u Moskvi. Fotografija je snimljena danas", napisala je Sobčak nakon što je objavila fotografiju na kojoj se vidi kako muškarac sa naočarima za sunce i kapom hoda pored žene koja liči na Surovikinovu suprugu Anu.

Državna novinska agencija RIA prenela je prošlog meseca da je Surovikin smenjen sa mesta šefa vazduhoplovnih snaga i da je njegov zamenik Viktor Afzalov privremeno preuzeo tu funkciju.

Surovikin, koji je dobio nadimak "General Armagedon" tokom ruske vojne intervencije u građanskom ratu u Siriji, nakratko je bio zadužen za ratne akcije Rusije u Ukrajini, pre nego što je ta uloga u januaru predata generalu Valeriju Gerasimovu, načelniku Generalštaba.

Mediji su preneli da je Surovikin navodno pao u nemilost Kremlja nakon što je "Vagner" prekinuo pobunu u junu, i da se protiv njega vodi istraga zbog mogućeg saučesništva.

Šef grupe "Vagner, Jevgenij Prigožin, koji je poginuo u padu privatnog aviona prošlog meseca, uprkos tome što je žestoko kritikovao glavnokomandujuće ličnosti Rusije u ratu u Ukrajini, pohvalno je govorio o Surovikinu, nazivajući ga ''čovekom koji se ne plaši odgovornosti''.

(Telegraf.rs)

Video: Snimak pada aviona u kome je bio Prigožin

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putko

    4. septembar 2023 | 19:39

    Samo nek pazi koje gljive jede i da li su klizave stepenice.

  • Ilija Cvorovic

    4. septembar 2023 | 20:24

    General Surovikin i Vagnerovci najvise stete zadali su neprijatelju na bojnom polju .Ali su Nepokolebljivi Hrabri Neustrasivi i nisu imali nekog respekta prema Vlasti u Rusiji ,a to im je najveca greska .Samim tim su pretnja za vlast, i prosli su i procice kako Vlast kaze . A za neke bitnija je Vlast ,nego stanje na bojnom polju i zivoti Vojnika .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA