Vreme čitanja: oko 1 min.

Jedini preživeo trovanje pečurkama, izgubio ženu, svastiku i zeta: Snaja kuvala ručak, za dlaku izbegao smrt

Vreme čitanja: oko 1 min.

Istraga još uvek traje, jedina osoba od interesa u ovom slučaju je Erin

  • 1
zelena pupavka Foto-kolaž: Shutterstock, Wikimedia/Flickr/Daniel Neal

Slučaj smrti tri osobe, koje su pre dva meseca preminule od trovanja otrovnom zelenom pupavkom, još uvek nije rešen.

Erin Peterson (48) je 29. jula spremala ručak u koji je, kako se sumnja, ubacila otrovne pečurke. Od posledica trovanja preminuli su njeni svekar i svekrva Don i Gejl Paterson, i svekrvina sestra Heder Vilkinskon.

Hederin suprug Ijan bio je u komi i lekari su mu se nedeljama borili za život. On je, danas konačno izašao iz bolnice i nastavlja lečenje kod kuće.

Članovi njegove porodice potvrdili su da je u njegovom lečenju napravljen veliki napredak, posle više od 50 dana provedenih u bolnici.

"Ovo je veliko olakšanje za nas. Svi smo zahvalni zbog njegovog oporavka. Hvala bolnici i svim lekarima na posvećenosti i velikoj nezi", saopštila je njegova porodica, prenosi The Sun.

Iako istraga još uvek traje, jedina osoba od interesa u ovom slučaju je Erin.

Ona je rekla policiji da je u jelo stavila mešavinu pečuraka kupljenih u supermarketu i sušenih pečuraka kupljenih u azijskom supermarketu u Melburnu mesecima ranije.

Naime, policija je u avgustu utvrdila da je Erinin bivši muž prošle godine dva puta bio hospitalizovan u teškom stanju i to zbog stomačnih problema.

Ian je proveo 21 dan na odeljenju intenzivne nege nakon što je doživeo kolaps nakon stomačnih problema u maju prošle godine. Nakon toga on je zbog sličnih problema još jednom bio hospitalizovan.

Ono što takođe ide u prilog tome da je ona želela namerno da ih otruje to što njihova deca nisu prisustvovala pomenutom ručku. Erin je ispričala da su i deca jela isti ručak sutradan, ali da su iz njega izvadili pečurke, jer ih navodno ne vole.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    25. septembar 2023 | 14:33

    Poprilično se oporavio. Više ne ustaje sam sebi u autobusu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA