Vreme čitanja: oko 1 min.

Pogledajte kako izgleda hala za svadbe u kojoj je poginulo više od 110 ljudi: Plamen sve progutao

Vreme čitanja: oko 1 min.

U bolnice je prebačeno više od 150 ljudi

  • 0

Od hale za proslave u Iraku, u kojoj je sinoć poginulo najmanje 113 ljudi tokom svadbenog veselja, ostala je samo čelična konstrukcija.

Na snimcima koji su nastali nakon stravičnog požara koji je progutao halu za nekoliko minuta vidi se da je plamen uništio sve od inventara, toliko da je gotovo nemoguće prepoznati šta je šta.

Tragedija se dogodila tokom mladenačkog plesa. Prema rečima svatova koji su preživeli vatrenu stihiju, oko 22.45 mladenci su izašli na podijum da plešu i tom plikom upaljene su prskalice i vatromet, kako bi se proslavilo venčanje. Međutim, sumnja se da je vatromet udario u plafon, koji se zapalio, a vatra je potom munjevitom brzinom krenula da se širi.

Na snimcima koji kruže društvenim mrežama vidi se kako se mladenci prepadnuto okreću i gledaju kako plamen kreće da guta halu, dok vatrene lopte padaju po svatovima.

"Čitava hala bila je u plamenu za nekoliko sekundi", rekao je jedan od gostiju na svadbi.

U hali je u trenutku tragedije, kako se sumnja, bilo oko 900 ljudi.

Iako su vatrogasci relativno brzo stigli na lice mesta, plamen je već progutao gotovo čitavu halu i brojne goste u njoj. Vatrogasci su uletali kako bi izvlačili preživele.

Prvi nalazi istrage pokazuju da je hala izgrađena od izuzetno zapaljivih materijala, što je dovelo do brzog širenja požara i urušavanja konstrukcije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA