Vreme čitanja: oko 2 min.

Preminula i devojčica (14), treća žrtva napadača iz Roterdama: Muškarac (32) ubio njenu majku i profesora

Vreme čitanja: oko 2 min.

Holandska policija saoštila je da je uhapsila osumnjičenog 32-godišnjeg muškarca * Osumnjičeni je inače student Erazmus univerzitetskog medicinskog centra

  • 9
Holandija Roterdam pucnjava fičer Foto-kolaž: Profimedia/AFP/Marco van der Caaij, Profimedia/Shutterstock Editorial/Hollandse Hoogte

Muškarac (32) je pucao danas u Roterdamu na dve lokacije. On je ubrzo uhapšen, a kako je saopštila policija, ubijene su najmanje tri osobe. Osumnjičeni je inače student Erazmus univerzitetskog medicinskog centra. Na dve lokacije ubijeni su žena (39) i njena ćerka (14) i univerzitetski profesor (46). Devojčica nije odmah podlegla povredama,  rekao je šef policije Fred Vesterbeke, prenosi BBC. 

Holandska policija saoštila je da je uhapsila osumnjičenog 32-godišnjeg muškarca posle pucnjave. Kako je saopšteno, nije bilo drugog napadača.

Kako je rekao šef policije, nešto pre 14.30 sati u kontrolnu sobu policije stiglo je više dojava o pucnjavi na dve lokacije.

Napadač odranije poznat policiji

Javni tužilac kazao je da je 32-godišnji muškarac koji je uhapšen u Roterdamu od ranije poznat policiji.

- On je 2021. godine procesuiran i osuđen za zlostavljanje životinja. Muškarac je trenutno na ispitivanju i sarađuje sa istražnim organima. Ne možemo još ništa da kažemo o motivu - rekao je on.

Lokalni mediji javljaju da je napadač prvo otvorio vatru u kući ili stanu, ranivši dve osobe, a onda je zapalio zgradu.

Dok je napadač bio u medicinskom centru, ljudi koji su bili zabarikadirani unutra napisali su poruku i zalepili je za prozor, "soba 32, ne možemo da izađemo". Jedan student ispričao je da se pucnjava prvo čula na četvrtom spratu. Ispaljeno je četiri ili pet hitaca, a onda je bačen Molotovljev koktel.

Kako se vidi na fotografijama i snimcima sa lica mesta, policija je okružila zdanje, dok su medicinski radnici i pacijenti napustili zgrade.

Posle pucnjave u stanu, osumnjičeni je otišao u Medicinski centar Erazmus gde je nastavio sa pucnjavom.

Nažalost, prijavljeni su smrtni slučajevi, ali policija, za sada, ne saopštava tačan broj žrtava.

Na Tviteru se pojavio navodni snimak uhapšenog napadača kog privode pripadnici holandskih specijalnih snaga. Kako izveštavaju BBC i lokalni mediji, holandska policija veruje da je u napade umešan samo jedan naoružani napadač. Kako se vidi na snimku, on na očima ima crni povez.

Kako navodi BBC, uskoro se očekuje konferencija za medije gradonačelnika Roterdama, policije i tužilaštva. Policija je ranije saopštila da je osumnjičeni bio na motociklu, da je bio odeven u borbenu odeću, da ima crnu kosu, da je nosio ranac, slušalice i pištolj.

Kako je navela policija, a potvrdio tužilac, ubijene su najmanje tri osobe. Motiv je, za sada, nepoznat. Nema informacija o eventualno povređenima jer policija još traga za ljudima koji su se zabarikadirali u medicinskom centru.

(Telegraf.rs)

Video: Smrtonosna pucnjava u Dalasu: Policajci ubili seksualnog prestupnika koji je otvorio vatru na njih

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miloš obilić

    28. septembar 2023 | 18:47

    Pravite sud u vašoj mirnoj uredjenoj kulturnoj naduvanoj zemlji. Smejete se tudjim žrtvama u napetom podruciju, podsmevate se drugoj “siromašnoj” naciji a onda u vašem lepom mirnom domu zaigra mečka na vratima. Žalim zrtve i svaki izgubljeni život je i šteta i katastrofa ali od karme i suda božijeg se NEMOZE pobeći. Izopačena genetski modifikovana nacija !!!!

  • xx

    28. septembar 2023 | 19:28

    Sacuvaj me Boze dece ,,genijalaca,,

  • vojni psiholog

    28. septembar 2023 | 18:43

    Izgleda da su aktivirali vojne psihoticke kodove.Treba ih pohvatati ali to je jako tesko izvodljivo jer su inteligentni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA