Vreme čitanja: oko 2 min.

Aleksandra (7) probušila rođendanski balon i ubrzo je bila mrtva: "Otišla sam da spavam nesvesna opasnosti"

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Na kratko sam pomislila da spava, dok nisam videla balon oko glave", navela je njena majka

  • 0

Sedmogodišnja devojčica je umrla pošto se ugušila balonom koji je bio napunjen helijumom. Aleksandra Houp Keli je 27. septembra proslavila sedmi rođendan, a nekoliko dana kasnije, 1. oktobra, bušila je balone od lateksa, kad se tragedija desila, navodi Daily mail.

Njena mama Šana Keli bila je u sobi sa Aleksandrom dok se igrala s balonima. Kasnije je otišla u spavaću sobu, a ćerki dozvolila da se igra balonom u obliku broja 7, dok je ona spavala. Horor je sačekao kad se probudila, sišla u dnevnu sobu i videla izduvani balon oko glave svoje ćerke.

Majka je odmah sklonila balon, pozvala hitnu službu i otpočela oživljavanje, koje je preuzela ekipa hitne medicinske službe, detetu nije bilo spasa.

Za sada još nije poznato da li se ugušila ili je umrla od trovanja helijumom. Rezultati obdukcije biće poznati tek za četiri do šest meseci.

Na Fejsbuku Šana Keli je napisala:

"Kao roditelj uvek sam bila svesna mogućnosti gušenja lateks balonima, ali nikada nisam mola ni da zamislim da rizik postoji i sa ovako velikim balonima. Nekoliko dana posle rođendana, bila sam s njom kada je izbušila sve balone. Pitala je da li može da probuši i broj 7, rekla sam da je to u redu. Otišla sam u sobu nesvesna bilo kakve opasnosti. Kratko sam spavala, a kada sam se probudila zatekla sam je kako leži na podu dnevne sobe, gde sam je i ostavila. Na kratko sam pomislila da spava, dok nisam videla balon oko glave", napisala je majka.

Aleksandri nije bilo spasa, uprkos oživljavanju.

Sahranjena je 6. oktobra, a svi koji su došli na sahranu zamoljeni su da obuku odeću plave boje, koja je bila njena omiljena.

Prema podacima, Komisije za bezbednost proizvoda, baloni su vodeći uzrok gušenja.


Deca ih ili udahnu nenaduvane u usta dok pokušavaju da ij naduvaju ili pojedu komadiće balona pošto su pukli. U oba slučaja, baloni završe zaglavljeni u grlu i plućima što potpuno blokira disanje.

(Telegraf.rs)

Video: Dve godine od smrti male Nađe

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA