Vreme čitanja: oko 1 min.

Britanci ranije puštaju na slobodu strane osuđenike zbog prenatrpanosti zatvora

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovom merom bi britanska vlada mogla da napravi uštedu od 70.000 funti po zatvoreniku

  • 1
Zatvor, ćelija, rešetke, zatvorenik Foto ilustracija: Shutterstock

Veći broj stranaca koji izdržavaju kazne u britanskim zatvorima, biće oslobođeno i do godinu dana pre isteka kazne zbog rešavanja problema prenatrpanosti zatvora, preneli su britanski mediji.

Očekuje se da će ministar pravde Velike Britanije Aleks Čelk potvrditi ovu meru, kojom bi britanska vlada mogla da napravi uštedu od 70.000 funti po zatvoreniku, prenosi Skaj Njuz.

Naveo je da će veći broj stranaca, koji svoje kazne izdržavaju u britanskim zatvorima, biti deportovan u svoje matične zemlje.

Prošle nedelje sudijama je naloženo da osuđenim kriminalcima odobravaju kaucije, što je izazvalo zabrinutost da neki od najtežih prestupnika možda neće biti poslati u zatvor, već će umesto toga ostati na slobodi uz kauciju.

Ministarstvo pravde Velike Britanije saopštilo je da je do marta ove godine više od 3.100 stranih kriminalaca već pušteno na prevremenu slobodu, ali se 10.500 i dalje nalazi u zatvorima u Engleskoj i u Velsu.

Zvaničnici razmatraju i šta se još može učiniti da se strani prestupnici osuđeni za manja krivična dela brže puste na slobodu, ali uz uvođenje novih mera zabrane povratka u Velikoj Britaniji.

Najnoviji zvanični podaci pokazuju da je u zatvorima u Engleskoj i u Velsu na izdržavanju kazni 88.225 ljudi.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA