Vreme čitanja: oko 2 min.

Kamere uhvatile trenutak bekstva svirepog ubice Danila iz zatvora: Nadležni znali šta se sprema?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Postoje dokazi da su pojedini policajci upozoravali šefove da Danijel planira bekstvo

  • 0
Danilo Kavalkante Foto: Tanjug/AP

Sigurnosne kamere snimile su trenutak kada je opasni ubica Danilo Kavalkante pobegao iz zatvora sa maksimalnim obezbeđenjem u avgustu ove godine, a najnovija istraga pokazala je da je da su nadležni u zatvoru bili upozoreni da planira bekstvo.

Danilo, koji je osuđen na doživotnu zbog ubistva svoje bivše devojke, pobegao je iz zatvora u Pensilvaniji 31. avgusta ove godine i dve nedelje su tragali za njim.

Kavalkante, brazilski imigrant koji je ilegalno ušao u SAD, osuđen je letos na doživotnu robiju jer je ubio svoju bivšu devojku, Deboru Brandao, pred njeno dvoje dece 2021. godine.

Tužioci su tvrdili da ju je ubio zato što je nameravala da obavesti policiju koja je raspisala poternicu protiv njega zbog još jednog ubistva, navodno počinjenog 2017. godine u Brazilu.

Nakon njegovog spektakularnog bekstva i ponovnog hapšenja, isplivali su dokazi koji pokazuju da su visoki funkcioneri u policiji bili upozoreni da Danilo planira da pobegne.

Naime, službenik u zatvoru okruga Čester upozorio je osoblje da se Danilo sprema da pobegne nedeljama pre nego što je pobegao, potvrdili su okružni zvaničnici.

"Šaljem ovo jer ne želim da se obije meni ili kolegi Hernandezu o glavu na bilo koji način. Još u julu je primećeno da ovaj zatvorenik planira bekstvo", napisao je narednik Džeri Bivers u mejlu kapetanu Hariju Grizvoldu još letos.

Danilo Kavalkante Trenutak bekstva iz zatvora Foto: Tanjug/AP

Ovo upozorenje nije bilo jedino na račun Danila.

Izvor iz zatvora u okrugu Čester, koji je govorio pod uslovom anonimnosti, rekao je danas za američke medije da se smatralo da postoji rizik od Danilovog bekstva sve vreme dok je bio u ustanovi.

Tokom suđenja Kavalkanteu, on je prevezen u zgradu okružnog suda u Vest Česteru u automobilu za poteru, vozilu koje zamenici šerifa koriste u potrazi, a ne standardnim vozilom koje se koristi za prevoz zatvorenika. To je učinjeno, rekao je izvor, kao dodatna mera predostrožnosti, jer je Kavalkante pokušao da pobegne u Meksiko nakon što je ubio svoju bivšu.

Portparol okruga Čester Rebeka Brejn rekla je u utorak da je Kavalkante "prvobitno identifikovan kao rizik od bekstva“ kada je primljen u zatvor 2021. Pored toga, okružni zvaničnici su dobili "nepotkrepljene informacije iz nepoznatog izvora“ da je Kavalkante planirao da pobegne otprilike u to vreme njegovog suđenja.

Pre nego što je Kavalkante pobegao, zatvor okruga Čester preduzimao je mere bezbednosti za zatvorenike koji su identifikovani kao rizik od bekstva samo kada su bili transportovani sa zatvorskog imanja, rekla je Brain za The Inquirer. Ta politika je, rekla je ona, jedan od razloga zašto je Zatvorski odbor postavio novo rukovodstvo.

Zatvor je od tada promenio način na koji postupa sa zatvorenicima koji su u opasnosti od bekstva pod. Promene uključuju dodeljivanje jednog do dva službenika da nadgledaju visokorizične zatvorenike kada su van svojih ćelija, rekla je Brajan.

(Telegraf.rs)

Video: Ruska policija objavila snimak ubijenog pucača iz škole: Telo u krvi na podu učionice, okolo šaržeri

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA