Vreme čitanja: oko 1 min.

Putin konačno snimljen s nuklearnom aktovkom? Momci u njegovoj pratnji privukli pažnju medija

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rusku nuklearnu aktovku, poznatu kao čeget, tradicionalno nosi zaposleni u ruskoj mornarici

  • 1
Vladimir Putin Kina Foto: Tanjug/AP

Dvojica muškaraca, koja su bila u pratnji ruskog predsednika Vladimira Putina, na forumu u Pekingu, nosila su aktovke za koje se veruje da služe za aktiviranje nuklearnog napada.

Ruski predsednik Vladimir Putin već dva dana boravi u Kini gde učestvuje naforumu. On se danas susreo i sa kineskim kolegom Si Đinpingom.

Tokom odlaska na sastanak pratila su ga dvojica muškaraca koji su u rukama nosili kofere, za koje se veruje da su "nuklearne aktovke", javlja Reuters.

Rusku nuklearnu aktovku, poznatu kao čeget, tradicionalno nosi zaposleni u ruskoj mornarici. Aktovka je sve vreme uz Putina, ali retko uspeju da je usnime kamerom.

"Bez određenih torbi nije potpuno ni jedno Putinovo putovanje", napisali su dopisnici.

Aktovkama se ne može diretno lansirati nuklearno oružje, već one služe kako bi potvrdile Glavnom štabu da je predsednik izdao naredbu.

Nakon sastanka, kineski predsednik Si Đinping je rekao ruskom predsedniku Putinu da se "političko međusobno poverenje" između njihovih zemalja "stalno produbljuje", objavili su pekinški državni mediji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA