Vreme čitanja: oko 1 min.

Otac ubijenog muslimanskog dečaka otkrio detalj o fotografiji koji kida dušu: Znate zašto tako drži prstiće?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Podsetimo, za ubistvo dečaka optužen je Džozef M. Čuba (71), čovek u čijoj kući je dečak živeo kao podstanar sa majkom Hanom (32), koja je rodom iz Palestine

  • 6
Wadea Al Fayoume dečak Čikago ubistvo Foto: Tanjug/AP

Odaj Al Fajum, otac malenog Vadea Al Fajuma, koji je ubijen su subotu u Čikagu, otkrio je srceparajući detalj o fotografiji njegovog sina, koji je krvnički ubijen iz mržnje nekoliko dana nakon svog šestog rođendana.

Odaj je otkrio da je Vadea na fotografiji, koja je postala poznata širom sveta nakon brutalnog ubistva, "širio ljubav".

Otac ubijenog mališana rekao je da je fotografija nastala tokom proslave Vedeovog šestog rođendana, osam dana pre njegove smrti.

"Znate zašto mu prstići ovako stoje? Čekao je mene da pružim ruku i da zajedno prstima napravimo oblik srca", rekao je neutešni otac.

Podsetimo, za ubistvo dečaka optužen je Džozef M. Čuba (71), čovek u čijoj kući je dečak živeo kao podstanar sa majkom Hanom (32), koja je rodom iz Palestine.

Čuba je, kako se veruje, brutalno napao palestinsko-američkog dečaka i njegovu majku u subotu dok je navodno uzvikivao antimuslimanske psovke.

Kako se navodi u saopštenju policije, Čuba je bio "uznemiren zbog rata između Izraela i Hamasa" i napao je Hanan kada mu je predložila da se "mole za mir".

Čuba je optužen za zločin iz mržnje, a policija veruje da je napao žrtve zbog njihove islamske vere i kao odgovor na rat između Izraela i Hamasa.

Odaj je ranije rekao da su njegovi sin i supruga poznavali Čuba, koji im je bio stanodavac, i da su čak bili u dobrim odnosima sa njim pre užasnog napada.

"Teško je zamisliti čoveka koji drži nož i planira da ubode mog sina. Stalno mislim kako je moj sin trčao prema njemu pre nego što je izboden, pokušavajući da ga zagrli", rekao je otac.

Dečak, koji je u bolnici proglašen mrtvim, izboden je 26 puta velikim vojnim nožem, dok je njegova majka na telu imala više desetina uboda, nakon čega je zadržana u bolnici.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tanja

    18. oktobar 2023 | 18:49

    Ovo je pretuzno. Kada bi svako od nas na planeti zamislio da je ovo bas njegovo dete.. Ne bi bilo ratova. Tuzno i dalje nema vise.

  • Darinka

    18. oktobar 2023 | 18:53

    Bože sačuvaj, kuda ide ovaj svijet?

  • Svarog

    18. oktobar 2023 | 19:13

    To je ta Amerika...zemlja tolerancije,skladnog zivota svih rasa i vera,ljudskih sloboda...cekaj ipak nije...to je zemlja demokratije...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA