≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sahranjen nastavnik kog je u školi ubio bivši učenik: Kolege i đaci nosili bele ruže, prisustvovao i Makron

Vreme čitanja: oko 1 min.

Glavni osumnjičeni za napad je 20-godišnji Mohamed M, bivši učenik srednje škole u kojoj je Bernar predavao i koji se ranije zakleo na vernost Islamskoj državi

  • 1
Sahrana nastavnika u Francuskoj Foto: Tanjug/AP

U Francuskoj je danas sahranjen Dominik Bernar, 57-godišnji nastavnik koji je izboden na smrt u školi u gradu Arasu na severu zemlje, a sahrani je prisustvovao i predsednik Emanuel Makron.

Francuski predsednik i njegova supruga Brižit, bivša učiteljica, razgovarali su sa Bernarovom porodicom uoči ceremonije u katedrali u Arasu, kojoj su prisustvovale i kolege i učenici ubijenog nastavnika koji su nosili bele ruže, prenosi Rojters.

Francuska je od petka uveče podigla bezbednost na najviši stepen nakon ubistva nastavnika.

Glavni osumnjičeni za napad je 20-godišnji Mohamed M, bivši učenik srednje škole u kojoj je Bernar predavao i koji se ranije zakleo na vernost Islamskoj državi.

Zemlja je bila meta islamističkih napada tokom protekle decenije, a u oktobru 2020. godine u predgrađu Pariza ubijen je takođe srednjoškolski nastavnik Samjuel Pati, kog je nožem napao islamistički terorista.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Svetlana

    19. oktobar 2023 | 13:29

    Dragi moji Tako će se nastaviti dokle se ne uvedu drastičnije mere na primer smrtna kazna za svakog punoletnog ubicu jer bez obzira koliko dobio on će izaći a ovaj što je ubijen Trune u grobu zato zašto se naše zakonodavstvo plaši uvodjenjem smrtne presude ko zasluži po zakonu?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA