Vreme čitanja: oko 1 min.

IDF: Ako niste uz Izrael, nešto nije u redu s vašim moralom

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gradonačelnica Sidneja Klover Mura rekla je da će blokirati predlog rasvete koji bi trebalo da bude podnesen danas, jer bi bio u suprotnosti s gradskim "vrednostima inkluzivnosti i harmonije"

  • 8
Joav Galan, ministar odbrane Izraela Foto: Tanjug/AP

Portparol Izraelskih obrambenih snaga rekao je da, ako ljudi ne mogu stati uz Izrael u njegovom ratu protiv Hamasa, "nešto jako nije u redu s njihovim moralom".

Potpukovnik Džonatan Konrikus razgovarao je s novinarima australijske televizije koja ga je pitala o raspravi u Sidneju o tome treba li gradska većnica treba da bude osvetljena u bojama izraelske zastave.

Gradonačelnica Sidneja Klover Mura rekla je da će blokirati predlog rasvete koji bi trebalo da bude podnesen danas, jer bi bio u suprotnosti s gradskim "vrednostima inkluzivnosti i harmonije".

"Sve je vrlo jasno. Mi nismo agresori. Nismo započeli ovaj rat. Nismo ušli u njihove zajednice i odveli žene i decu. Sada se branimo. Ako vaš stav nije u skladu s tim, mislim da nešto jako nije u redu s vašim moralom."

Dodao je kako svoju poruku upućuje "običnim ljudima, moćnicima i izabranim ljudima na vlasti".

Grupe za ljudska prava, humanitarne agencije i stručnjaci UN-a kritikovali su izraelsko bombardiranje i blokadu Pojasa Gaze, za koje su rekli da predstavlja "kolektivno kažnjavanje" tamošnjih palestinskih civila.

Kada su plavo-bele izraelske boje osvetlele zgradu opere u Sidneju ranije ovog meseca, propalestinske skupine organizovale su skup oko tog australijskog simbola, a neki su ga i gađali.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki

    23. oktobar 2023 | 08:48

    Samo treba prebrojati bilans ubijene dece na obe strane i bice svima jasno.

  • MOSSAD

    23. oktobar 2023 | 08:46

    tako je ko podržava hamas taj nije normalan

  • Febo

    23. oktobar 2023 | 10:13

    Dzedi gaun, u ovom ratu treba biti neutralan I treba povuci prave poteze da se uspostavi mir. Prebrojte samo mrtve na obe strane od 1949 pa do danas, I Bice vam neke stvari jasne

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA