Vreme čitanja: oko 1 min.

Izrael oduzima vize zvaničnicima UN zbog komentara Gutereša

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izrael doneo odluku da blokira vize za zvaničnike UN nakon komentara generalnog sekretara Gutereša

  • 10
Zgrada UN, Ujedinjene Nacije, Njujork Foto: Shutterstock

Izrael će obustaviti vize za zvaničnike UN nakon komentara generalnog sekretara Antonija Gutereša o krizi na Bliskom istoku, rekao je u sredu izraelski ambasador pri UN, prenosi CNN.

Govoreći u Savetu bezbednosti u utorak, Gutereš je rekao da se Hamasovi napadi na Izrael 7. oktobra "nisu dogodili u vakuumu".

"Kao rezultat ovoga, mi ćemo odbiti vize predstavnicima UN“, rekao je ambasador Gilad Erdan za Radio Izraelske vojske u sredu.

Izrael je već odbio zahtev za vizu podsekretara UN-a za humanitarna pitanja i koordinatora za hitnu pomoć Martina Grifitsa, rekao je on.

"Vreme je da ih naučimo lekciju", dodao je Erdan.

Gutereš je rekao da je Hamasov napad na južni Izrael došao usred godina "zagušljive okupacije" koju su Palestinci pretrpeli od strane izraelskih snaga. Oni su "videli kako njihova zemlja stalno proždire naselja i pati od nasilja", dodao je on.

Hamas je izvršio napad na delove južnog Izraela ranije ovog meseca, ubivši najmanje 1.400 ljudi i kidnapujući više od 200, prema izraelskim vlastima. Ovo je najsmrtonosniji napad militanata u 75-godišnjoj istoriji Izraela i predstavljao je zapanjujući obaveštajni neuspeh izraelskih vlasti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Takoje

    25. oktobar 2023 | 12:24

    Tako i treba ,Israel moze sve a mi nista , gde mi uopste zelimo u kakvu Evropu prljavih jezika i nasilnickog ponasanja prema nekom dok na drugoj strani za to isto budu nagradjivani. Koje licemerje olos evropska.

  • šumadinac

    25. oktobar 2023 | 12:23

    U 75-oj dugoj istoriji Izraela!!!Zadnja rečenica iz teksta govori sve!

  • Neko

    25. oktobar 2023 | 13:04

    Zašto ti licemeri nisu tako reagovali kad su nas bombardovale najveće svetske sile. I to, njih 19. I to bez odobrenja UN. Zašto tad nisu kritikovali UN? Zašto ih nisu prozvali da intervenišu, nego su se pridružili onim zlikovcimaa što su nas bombardoval?Sad kad je mečka zaigrala kod njih , kriv im CEO svet. Svi bi trebali da ronimo suze za njima?Koliko su oni žalili nas, toliko je meni žao njih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA