≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sin šefa policije u Nešvilu, tražen zbog ranjavanja dvoje policajaca, pronađen mrtav

Vreme čitanja: oko 2 min.

  • 0
Džon Drejk Mlađi Foto: Tanjug/AP

Sin šefa policije Nešvila, koji je tražen zbog ranjavanja dvoje policajaca, pronađen je mrtav od samonanete rane iz vatrenog oružja nakon policijske potere koja ga je jurila u ukradenom automobilu, saopštile su vlasti, javlja AP.

Šef policije u Nešvilu Džon Drejk izdao je saopštenje u sredu u kome se zahvalio policajcima što su radili na lociranju njegovog sina nakon što je Džon Drejk Mlađi (38) optužen da je u subotu pucao i ranio dvoje policajaca u obližnjem La Vernju.

"Molio sam se da se njemu ili bilo kome drugom ništa ne desi", rekao je stariji Drejk.

"Slomljena sam srca i tužan zbog ishoda. Cenim saučešće i ljubazne reči podrške dok moja porodica i ja privatno oplakujemo naš gubitak", dodao je on.

Portparol policije metroa Nešvil Don Aron rekao je na konferenciji za novinare u utorak uveče da je mlađi Drejk ukrao automobil pod pretnjom pištolja iz kuće jugoistočno od centra grada oko 18 časova. Drejk je zamolio muškarca i ženu ispred kuće za prevoz i kada nisu mogli ili nisu hteli da ga odvezu, izvukao je pištolj i zahtevao automobil na prilazu, rekao je Aron.

Džon Drejk, šef policije Nešvila Džon Drejk, šef policije Nešvila Foto: Tanjug/AP

Policajci su ubrzo primetili automobil i pratili ga do oblasti Edžhil južno od centra grada, gde se slupao. Drejk je pobegao u šupu iza kuće i kada su policajci opkolili područje, čuo se pucanj, rekao je Aron.

Policajci su pronašli Drejka mrtvog sa ranom od vatrenog oružja koja je očigledno samonanesena, navodi se u saopštenju Biroa za istrage Tenesija (TBI) objavljenom na društvenim mrežama. TBI će istražiti Drejkovu smrt na zahtev okružnog tužioca Glena Funka, a potpuna obdukcija biće obavljena u okviru istrage, saopštila je agencija.

Drejk, koji je bio tražen po dve tačke optužnice za pokušaj ubistva prvog stepena, bio je sin šefa policijske uprave Metro Nešvil Džona Drejka. Šef je u subotu izdao saopštenje u kojem potvrđuje da je njegov sin osumnjičen za pucnjavu. Rekao je da njegov sin već neko vreme nije bio deo njegovog života.

Policajci Ešli Bolidžek i Entoni Kern koje je ranio sin njihovog šefa Policajci Ešli Bolidžek i Entoni Kern koje je ranio sin njihovog šefa Foto: Tanjug/AP

Potraga je počela u subotu kada su policajci Ešli Bolidžek i Gregori Kern istraživali ukradeno vozilo ispred prodavnice "Dollar General" u La Vernju, gradu 32 kilometra jugoistočno od Nešvila. Borili su se s osumnjičenim, koji je izvukao pištolj i pucao na njih, rekao je šef policije La Vernja Kristofer Moevs. Oba policajca su zbrinuta i puštena iz medicinskog centra Univerziteta Vanderbilt.

U izjavi objavljenoj na društvenim medijima, Moevs je zahvalio svim policajcima koji su učestvovali u poteri u utorak uveče na njihovoj "upornosti i posvećenosti da se ovaj slučaj dovede do kraja" i rekao da su njihove molitve uz načelnika Drejka i njegovu porodicu.

Gradonačelnik Nešvila Fredi O’Konel objavio je izjavu u kojoj je smrt mlađeg Drejka nazvao "tragičnim krajem".

"Naše srce ide prema šefu Drejku i njegovoj porodici u ovom teškom trenutku", rekao je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA