Vreme čitanja: oko 2 min.

Irenu ubio sin (13) dok je spavala pored tek rođene ćerke: Nakon zločina poslao prijateljima fotografije užasa

Vreme čitanja: oko 2 min.

Policajci su majku pronašli mrtvu u spavaćoj sobi pokraj kreveca u kojem je dete staro 14 dana pronađeno nepovređeno

  • 3
Derek Rosa, ubistvo Foto: Privatna arhiva

Trinaestogodišnji dečak s Floride nazvao je broj za hitne slučajeve kako bi priznao da je nasmrt izbo svoju majku dok je spavala pored njegove polusestre stare dve nedelje. Nakon užasnog čina prijateljima je poslao fotografije horora koji je napravio, prenosi New York Post.

Derek Rosa suočen je s optužbom za ubistvo prvog stepena i sudiće mu se kao odrasloj osobi. U petak je bilo njegovo prvo sudsko ročište na kojem nije prisustvovao, već su se njegov otac i baka pojavili u njegovo ime.

Dečak je 12. oktobra pozvao Hitnu pomoć kako bi prijavio da je upravo ubio svoju majku u njihovoj kući. Dispečeru je rekao da je fotografisao ubijenu majku Irenu Garsiju (39) i fotografije poslao prijateljima.

Derek Rosa, ubistvo Foto: Hialeah Police

"Fotografisao sam i prijateljima rekao šta se dogodilo. Da li je to loše?", upitao je tokom telefonskog poziva.

Čuje se kako operaterka hitne službe pita: "Moram da znam da li vaša mama diše", na šta je on odgovorio: "Gospođo, ona je mrtva", dodajući da je "krv po podu". Glas mu je primetno drhtav.

Rekao je da njegova novorođena sestra spava u svom krevecu. Na pitanje da li joj je naudio, odgovorio je: "Nisam je dirao. Nisam hteo da diram svoju sestru."

Tokom 18-minutnog razgovora, koji se završio kad je policija stigla u njegov dom, rekao je da je krv svuda po podu.


Policajci su njegovu majku pronašli mrtvu u spavaćoj sobi pokraj kreveca u kojem je dete staro 14 dana pronađeno nepovređeno.

"Trenutno imam pištolj kod sebe. Hteo sam da se upucam, ali nisam mogao. U mojoj sobi je nož, a u dnevnoj pištolj", čulo se na snimku puštenom u sudnici.

Hoze Rosa, otac dečaka, rekao je da niko nije mogao ni da zamisli da će se ovako nešto dogoditi jer je njegov sin skromno i miroljubivo dete.

Opisao je svog sina kao poštovanja vrednog učenika koji je bio dobro dete, omiljeno među prijateljima. Njegov otac je priznao da ne zna šta je dovelo do napada, ali je rekao da je kao vojnik naučio svog sina dobrim vrednostima.

"Moj klijent Derek ima snažnu podršku svoje cele porodice. Važno je zapamtiti da je pre samo dva meseca Derek bio 12-godišnje dete. Imamo puno poverenje u sistem krivičnog pravosuđa i pravni proces", rekao je advokat dečaka.

Dečak je zadržan bez mogućnosti plaćanja kaucije.

Suočava se s doživotnom robijom ako bude osuđen, budući da je američki Vrhovni sud presudio da je smrtna kazna za maloletnike neustavna.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Shampita

    30. oktobar 2023 | 12:52

    U USA je smrtna kazna za dete neustavna, što je OK, ali dečko po svoj prilici ima da popije doživotnu robiju.Tek je napunio 13 god a sudiće mu se kao odrasloj osobi a našem Kosti se ne može suditi jer ima 13 god pa je krivično "neodgovoran". Toliko o našim zakonima

  • Deda-Mile

    30. oktobar 2023 | 13:40

    Naši zakoni su smešni, čista nula.

  • Lord

    30. oktobar 2023 | 13:36

    Mogli bi ovi nasi da iskopiraju krivicni zakon Floride!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA