Vreme čitanja: oko 1 min.

Iden poslednji poziv uputila sestri, a onda su je oteli teroristi Hamasa: "Imaju me!"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iden se sakrila unutar automobila zajedno sa prijateljima koji su već bili ubijeni

  • 0
Iden Jerušalmi, Hamas, taoci Foto: Privatna arhiva

Teroristi Hamasa drže 240 talaca u Gazi, a o njihovim sudbinama se i dalje ništa ne zna.

Među taocima je i Iden Jerušalmi, koja je svoj 24. rođendan proslavila u zarobljeništvu Hamasa.

Samo nedelju dana ranije, zabavljala se i plesala sa svojim prijateljima na muzičkom festivalu ’’Nova’’ blizu kibuca Re’ima, kada su teroristi upali i počeli da ubijaju i kidnapuju ljude.

Kada su teroristi otpočeli brutalni napad na učesnike festivala, Iden je odmah pozvala svoju stariju sestru Šani. Svako ko ima stariju sestru zna koliko je ovaj izbor prirodan, u slučaju Iden bio je sudbinski.

Šani, zajedno sa njihovom najmlađom sestrom Mej, zaključala se u sobu u kući njihove majke i naredna četiri sata ostala je na vezi sa Iden koja je uspevala da beži teroristima. Ni trenutka je nisu ostavile samu.

Šani je govorila Iden da diše, sugerišući joj da ostane tiha i da se pretvara da je mrtva. Iden se sakrila unutar automobila zajedno sa prijateljima koji su već bili ubijeni. Skupila je svu svoju hrabrost i poslušavši sestrin savet, sakrila se u žbunje. Sestre su ostale na vezi.

U jednom trenutku čule su pucnje i metež sa druge strane... Tada, nakon četiri sata agonije, Iden je samo uspela da prozbori: "Šani, uhvatili su me" i veza je prekinuta.

O Iden se i dalje ništa ne zna.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA