≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Par godinama koristio identitet mrtvih beba: Skovali zaveru da bi izbegli dugove, dovodili se u vezu sa KGB

Vreme čitanja: oko 1 min.

Par je preko novih imena dobio vozačku dozvolu i pasoše

  • 0
Walter Primose i Gwynn Morrison osuđeni su za zaveru, prievaru pasoša i krađu identiteta. Foto: Tanjug/AP

Par koji je nekada bio povezivan sa KGB-om osuđen je nakon što je oktiveno da su decenijama koristili identitet dve mrtve bebe.

Veteran obalske straže Volter Primos i njegova supruga Gvin Morison, oboje u 60-im godinama, osuđeni su u ponedeljak na Havajima za zaveru, falsifikovanje pasoša i krađu identiteta.

Tokom njihovog suđenja, sudija ih je pozivao na željeni, ili ukradeni, identitet, Bobi Edvard Fort i Džuli Lin Montegju, što su zapravo imena beba koje su umrle u Teksasu dok je par još uvek tamo živeo.

Primos je iskoristio svoj lažni identitet da se pridruži obalskoj straži, iako je po "novim" dokumentima bio 12 godina mlađi nego što zapravo jeste, rekao je tužilac.

Takođe ga je koristio za dobijanje vozačkih dozvola i pasoša.

Bivši kolega iz njihove teksaške srednje škole rekao je da je par želeo da promeni imena kako bi izbegao velike dugove.

Izgubili su svoj dom u Teksasu zbog oduzimanja imovine, potvrdio je Stejt department, piše NY Post.

Njihov slučaj je privukao pažnju prošle godine kada su tužioci pokazali fotografije para koji je obučen u nešto što je izgledalo kao autentična uniforma KGB-a.

Pomoćnik američkog tužioca Tomas Mulek je u to vreme tvrdio da je Morison imao "bliskog saradnika" koji je živeo u Rumuniji kada je još bila zemlja sovjetskog bloka.

Takođe su tvrdili da par možda ima i druge pseudonime.

Međutim, tužioci su kasnije odstupili od špijunskog ugla nakon što su advokati para insistirali da su jednom nosili jakne iz zabave.

Kada budu osuđeni u martu, suočavaju se sa maksimalnim 10-godišnjim zatvorskim kaznama zbog optužbi za davanje lažnih izjava u prijavi i korišćenju pasoša.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA