Vreme čitanja: oko 1 min.

Studentkinja napadnuta u kampusu univerziteta: Trojica na motociklima joj svukla odeću, ljubili je, pa pobegli

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pošto su je razdvojili od druga, devojku su odvukli u mračni kutak parka gde su je, kako se navodi, na silu ljubili i svukli joj odeću * Sve to su snimali i slikali

  • 0
Policija Indija Foto: Shutterstock

Masovni protesti izbili su u četvrtak u kampusu Indijskog instituta za tehnologiju-Banaras Hindu u gradu Varanasi pošto je jedna studentkinja prijavila da su je zlostavljala tri neidentifikovana muškarca u kampusu u sredu uveče, dok se šetala, piše Times of India. 

Oko 2.000 studenata je bojkotovalo predavanja i otpočelo proteste zahtevajući da se osumnjičeni uhapse, poboljšanje bezbednosti i ostavku direktora instituta.

Prema navodima iz policije, obezbeđenje univerziteta je alarmiralo policiju u 3 sata posle ponoći. Incident se desio oko 1.30.

Devojka je izašla u šetnju iz hostela, koji je u kampusu, oko 1.30 u noći između srede i četvrtka. Malo kasnije, srela je druga, takođe studenta. Ubrzo su ih presrela trojica muškaraca na motociklima. Pošto su je razdvojili od druga, odvukli su je u mračni kutak parka gde su je, kako se navodi, na silu ljubili i svukli joj odeću. Sve to su snimali i slikali. Kada je pokušala da dozove pomoć, upozorili su je na posledice. Napad se nastavio narednih petnaestak minuta, posle čega su napadači pobegli.

Devojka je ispričala da je nekako uspela da se dokopa stana u blizini u kom živi jedan profesor.

Protestanti su naveli da su ovakvi incidenti postali uobičajeni, a uprava nije preduzela ništa da poveća bezbednost studenata.

"Sramota je da se studenti osećaju nebezbedno i nesigurno u jednoj od institucija sa najvećim renomeom u zemlji", čulo se na protestu.

Obezbeđenje univerziteta pregleda snimke ne bi li tako identifikovali napadače. Uprava je zatražila da se sve kapije zatvaraju od 22 do 5 sati ujutru.


(Telegraf.rs)

Video: Zamalo da padne pod voz, spasao ga radnik sa železnice

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA