Vreme čitanja: oko 1 min.

"Pojeo sam pečurke, nisam mogao da zaustavim poriv": Kanađanin ubio muslimansku porodicu, pa se sramno branio

Vreme čitanja: oko 1 min.

Psihijatar koji je u svojstvu veštaka svedočio na suđenju ispričao je da je Veltmanu dijagnostifikovano nekoliko mentalnih bolesti uključujući opsesivno-kompulsivni poremećaj, tešku depresiju, anksioznost i poremećaj ličnosti

  • 0
Nathaniel Veltman Foto: Tanjug/AP

Porota u Kanadi čula je završne reči u slučaju koji se vodi protiv Natanijela Veltmana, a koji je osumnjičen za ubistvo četvoročlane muslimanske porodice.

On se suočava sa četiri optužbe za ubistvo prvog stepena i jednom za pokušaj ubistva. Veltman se takođe suočava i sa optužbama za terorizam jer tužilaštvo veruje da je on ubio porodicu zbog njihove veroispovesti.

Netanijel se ranije izjasnio da nije kriv po svim tačkama optužnice, tvrdeći da je u trenutku nesreće bio u polu snu.

U nesreći koja se dogodila 6. juna 2021. godine poginuli su Salman Afzal, njegova supruga Madiha, ćerka Jumna i afzalova majka Talat, piše BBC.

Devetogodišnji dečak je teško povređen u nesreći, ali je preživeo.

Netanijel je tokom suđenja rekao da je 40 stai ore nesreće pojeo veliku količinu halucinogene pečurke. Priznao je da mu je za to vreme dva puta palo na pamet da pregazi muslimane, ali se opirao. Zatim je rekao da kada je video porodicu jednostavno nije mogao da zaustavi poriv.

Psihijatar koji je u svojstvu veštaka svedočio na suđenju ispričao je da je Veltmanu dijagnostifikovano nekoliko mentalnih bolesti uključujući opsesivno-kompulsivni poremećaj, tešku depresiju, anksioznost i poremećaj ličnosti.

Lekar smatra da je uzimanje pečuraka dodatno pogoršalo njegovo stanje.

Tokom suđenja porota je imala prilike da vidi snimak nesreće na kom s evidi kako Veltman nosi pancir i vojni šlem. Tokom razgovora s apolicijom nakon hapšenja rekao je da je "beli nacionalista i da je porodicu pregazio jer su muslimani".

Tužioci su takođe pustili snimak na kom se Veltman čuje kako izgovara "dođite i uhapsite me, uradio sam to namerno".

Ukoliko Voltman bude osuđen preti mu doživotna kazna zatvora.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA