Vreme čitanja: oko 4 min.

Prolazna romansa koja je punila naslovnice ili velika ljubav: Da li je Dodi zaista zaprosio Dajanu?

Vreme čitanja: oko 4 min.

Nakon što su paparaci snimili Dajanu i Dodija kako se ljube na brodu, u medijima se pojavio tekst sa naslovom "Poljubac: Dodi leti da kupi verenički prsten za Dajanu"

  • 0
Princeza Dajana, Lejdi Di Foto: Tanjug/AP

U poslednjoj sezoni popularne Netfliksove serije "Kruna" gledaoci su imali prilike da zavire u romatični odnos između princeze Dajane i Dodija al Fajeda.

Njihova veza počela je u leto 1997. godine kada je Dajana sa sinovima bila gost na jahti Mohameda al Fajeda. Njih dvoje su ubrzo postali najpopularniji par koji su paparaci pratili u stopu.

U poslednjoj epizodi imali smo prilike da vidimo kako Dodi kupuje prsten za Dajanu, a zatim joj i predlaže brak u sobi hotela Ric u Parizu.

Iako u seriji glumac koji tumači lik Dodija ne izgovara frazu "da li želiš da se udaš za mene", pretpostavlja se da bi ono usledilo iza rečenice "imam pitanje koje želim da ti postavim i na koje se nadam da ćeš mi reći da".

Dok Dodi ovo pitanje postavlja Dajani kleči i drži kutiju sa prstenom u ruci, ali ga Dajana prekida uz reči:

"Ne, ne, ne. stani, ne mogu ovo da podnesem. Ovo je ludilo. Molim te ustani", govori glumica koja tumači Dajanin lik.

Njih dvoje zatim razgovaraju o svojoj budućnosti i problemima. Dajana mu priznaje da nije spremna za novi brak.

"Ne mogu da nateram tvog oca da te više voli tako što ću se udati za tebe", govori Dajana.

Nakon razgovora njih dvoje izlaze iz hotela na sporedna vrata, ulaze u automobil i kreću ka Dodijevom stanu dok ih paparaci prate u stopu. Ubrzo nakon toga njih dvoje su poginuli u saobraćajnoj nesreći u tunelu ispod Pont de l' Alma.

Princeza Dajana, Lejdi Di Foto: Tanjug/AP

Nakon ove epizode mnogi gledaoci su se pitali da li su se Dodi i Dajana zaista verili?

Dodi al Fajed i princeza Dajana upoznali su se 1986. godine na polo utakmici u Vindzoru. U to vreme Dajana je još uvek bila udata za tadašnjeg princa, a današnjeg kralja Čarlsa.

Jedanaest godina kasnije, 14. jula 1997. godine oni su se ponovo sreli u Sent Tropeu na porodičnoj jahti porodice al Fajed.

Dodijev otac Mohamed pozvao je sina da im se pridruži, a u trenutku poziva on je sa tadašnjom verenicom Keli Fišer bio u Parizu.

Mesec dana kasnije Dajana se vratila na jahtu, ali ovog puta Dodi i ona bili su sami. Nakon što su paparaci snimili Dajanu i Dodija kako se ljube na brodu, u medijima se pojavio tekst sa naslovom "Poljubac: Dodi leti da kupi verenički prsten za Dajanu". Fotografije para plaćene su više od milion dolara.

Nedeljama nakon što je tekst objavljen u medijima su kružile priče o njihovoj veridbi.

Dodi je kupio prsten za Dajanu

Ono što je sigurno istina je da je Dodi u Parizu kupio Dajani prsten. Istraga o njenom ubistvu koja je vođena 2007. godine pokazala je da joj je on kupio prsten sa natpisom "Dis-mou oyu" (prim.prev. "Reci da"). Na snimcima sa nadzornih kamera vidi se kako Dodi u poznatoj zlatari gleda vereničko prstenje. Na drugim snimcima vidi se Klod Rule, pomoćnik predsednika hotela Ric, kako kutiju sa prstenom nosi u njihov apartman.

Međutim, istraga je pokazala da nema dokaza da je Dodi ikada dao prsten Dajani.

"Koliko se sećam kružila je neka romantična priča o tome kako Dodi traži verenički prsten. Navodno su morali zajedno da ga izaberu, što nije istina", rekao je Rule.

Lady Diana, Dodi Al Fayed, Lejdi Dajana, Dodi Foto: ABACA / Abaca Press / Profimedia

Dajanini prijatelji su takođe negirali da se par verio i da razmišljaju o braku.

Lejdi Anabel Goldsmit razgovarala je sa Dajanom dva dana pre njene smrti. Tom prilikom Anabel ju je upitala da li razmišlja o udaji, što je princeza od Velsa odmah negirala.

"Nikako. Razmazio me je. Divno se zabavljam Anabel. Brak mi trenutno treba kao osip na licu", rekla joj je Dajana.

Šta kažu rezultati istrage?

Istraga je pokazala da je tokom njihove veze Dodi više puta poklanjao skupocen nakit Dajani.

Njegov otac Mohamed je nakon njihove pogibije tvrdio da je u pitanju bio verenički prsten. On je ispričao da su ga Dajana i Dodi zajedno izabrali u Monte Karlu, da su izabrali veličinu i tražili da bude isporučen u Parizu.

Istraga je pokazala da je Dodi možda nameravao da zaprosi Dajanu, ali da nema dokaza da je par zajedno birao verenički prsten.

"Prevagnuli su dokazi koji pokazuju da princeza od Velsa nije nameravala da se veri ili uda za Dodija al Fajeda", piše u izveštaju Metropolitan policije.

Poznati novinar Dominik Djun koji je istraživao pogibiju princeze Dajane i Dodija razgovarao je sa svima koji su bili upućeni u njihov odnos uključujući i Mohameda al Fajeda.

"Što više istražujem njihov odnos to više sumnjam u njihovu veliku romansu. Ako je između njih bilo nečega to je bilo klasično muvanje, flert. To što je ponovo došla na jahtu pokazuje Dajaninu usamljenost, a ne njenu ljubav i strast prema Dodiju. Njena dva sina su tokom leta sa ocem bila u zamku Balmoral. Dajana nije bila pozvana. Postala je previše poznata, bilo je teško da ona boravi tu", rekao je on.

On dodaje da je Dajana verovatno znala da je Mohamed koristi da bi on i njegov sin napredovali i postali deo visokog društva u Londonu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA