Vreme čitanja: oko 1 min.

Srceparajući snimak susreta otetog izraelskog dečaka i oca: Zagrlio ga je nakon 49 dana zatočeništva

Vreme čitanja: oko 1 min.

Teroristička organizacija Hamas trebalo bi danas da oslobodi još četrnaest talaca u zamenu za palestinske zatvorenike

  • 0
Ohad Munder Foto: Tanjug/AP

Strani mediji objavljuju srceparajući video snimak, na kom se vidi kako devetogodišnji izraelski dečak trči ocu u zagrljaj, nakon 49 dana u zatočeništvu od strane Hamasa.

Oslobođeni Ohad Munder je viđen kako prolazi kroz dečiju bolnicu gde su on, još troje dece i četiri majke poslati na medicinsku negu. U tom momentu mu jedan od zvaničnika pokazuje na dečakovog oca, koji se nalazi nekoliko metara dalje.

Dečak zatim maše ocu, pre nego što je pojurio niz hodnik u njegov zagrljaj, tako označavajući kraj užasnog iskušenja prenosi Daily Mail.

Teroristička organizacija Hamas trebalo bi danas da oslobodi još četrnaest talaca u zamenu za palestinske zatvorenike, nakon što su tokom jučerašnjeg dana puštena 24 zarobljenika, uključujući 13 izraelskih žena i dece.

Većina izraelskih talaca "dobrog je zdravlja", saopštio je Šnajderov dečiji medicinski centar, koji ih prima u Izraelu.

Devojčica Adrijana Adar proslavila je oslobađanje svoje bake Jafe (85), objavom na svom Fejsbuk profilu.

"Ona je ovde! Lepa baka je ovde! Zdrava, lepa, Pantra!", napisala je unuka.

Podsetimo, prvog dana primirja, Hamas je oslobodio 24 taoca, prema ključnom posredniku Kataru i zvaničnoj izraelskoj listi.

Tačnije 13 Izraelaca, od kojih su svi bili žene i deca, uključujući i neke dvojne državljane, i 10 Tajlanđana i jednog Filipinca.

Dvominutni video koji je objavio Hamas prikazuje maskirane militante sa puškama, u vojničkim uniformama i zelenom trakom za glavu, dok predaju taoce zvaničnicima Crvenog krsta. Izrael je zauzvrat oslobodio 39 žena i dece iz svojih zatvora.

Očekuje se da će Hamas osloboditi 50 talaca tokom primirja u zamenu za 150 palestinskih zatvorenika, što je deo sporazuma postignutog nakon pregovora u kojima su učestvovali Izrael, palestinske militantne grupe, Katar, Egipat i Sjedinjene Države.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA