Vreme čitanja: oko 1 min.

Filip, optužen za ubistvo devojke, izručen domovini: Pojavila se njegova prva slika nakon izlaska iz aviona

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sa aerodroma je prebačen u zatvor u Veroni, gde bi trebalo da odgovori na pitanja u okviru istrage o smrti njegove bivše devojke

  • 0

Nemačka je danas izručila Italiji njenog državljanina Filipa Turetu, koji se sumnjiči za ubistvo bivše devojke Đulije Čeketin. Reč je o slučaju koji je potresao Italiju, gde se hiljade ljudi priprema da, na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, izađe na ulice kako bi protestovali protiv rodnog nasilja i ubistva Čeketin.

Tureta (21) sleteo je jutros na aerodrom u Veneciji, odakle je prebačen u zatvor u Veroni, gde bi trebalo da odgovori na pitanja u okviru istrage o smrti njegove bivše devojke, prenose italijanski mediji.

Na društvenim mrežama pojavila se njegova prva fotografija po dolasku u domovinu.

Kako prenosi Rai news, Filip je bio ćutljiv tokom leta, a primetna je njegova neuredna brada.

Na sebi je imao trenerku, patike i plavu jaknu i izgledao je potpuno nezainteresovan za ono što se dešava oko njega.

Čeketin (22) nestala je nakon što se videla sa Turetom u jednom tržnom centru u blizini Venecije, samo nekoliko dana pre nego što je trebalo da dobije diplomu iz biomedicinskog inženjerstva.

Njeno telo pronađeno je 18. novembra u jarku u blizini jezera u podnožju Alpa, a bilo je prekriveno crnim plastičnim kesama, prenosi AP. Kako navodi Gardijan, ona je izbodena više puta.

Giulia Cecchettin Foto: MvS / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Tureta je uhapšen sledećeg dana u Nemačkoj. Ubistvo Čeketin izazvalo je bes i tugu u zemlji, u kojoj se mnoge žene žale na i dalje ukorenjene patrijarhalne stavove, prenosi AP.

U proteklih nekoliko dana održan je niz skupova i bdenja kako bi se odala pošta Čeketin, a očekuje se da će i danas, na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, demonstranti izaći na ulice širom zemlje.

Prema podacima italijanskog Ministarstva unutrašnjih poslova, ove godine je u Italiji ubijeno 106 žena, od kojih su njih 55 navodno bile žrtve partnera ili bivšeg partnera.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA