Vreme čitanja: oko 1 min.

Spor oko talaca rešen: 13 Izraelaca i 39 Palestinaca biće razmenjeno

Vreme čitanja: oko 1 min.

Očekuje se da će biti oslobođeno i sedam stranih državljana koje Hamas drži u Gazi

  • 0
Izrael, taoci, helikopter Foto: Tanjug/AP

Visoki palestinski zvaničnik blizak pregovorima koji se vode u Kataru rekao je za Bi-Bi-Si da je večerašnji spor rešen. Taoci će večeras biti predati osoblju Međunarodnog Crvenog krsta.

Trinaest izraelskih talaca biće vraćeno, a 39 palestinskih pritvorenika biće oslobođeno u zamenu za njih.

Očekuje se da će biti oslobođeno i sedam stranih državljana koje Hamas drži u Gazi.

Zvanični portparol katarskog Ministarstva spoljnih poslova, Majed el Ansari, rekao je da su "prepreke prevaziđene“ i da će nakon odlaganja druga grupa talaca biti predata.

"Nakon odlaganja sprovođenja oslobađanja zarobljenika sa obe strane, prepreke su prevaziđene kroz katarsko-egipatske komunikacije", rekao je portparol katarskog ministarstva.

Isra Džabis među oslobođenima

Hamas tvrdi da je Isra Džabis među onima koji će biti pušteni iz izraelskog zatvora u okviru sporazuma o taocima, piše Times of Israel.

Džabis je imala 31 godinu 2015. godine kada je detonirala kanister sa gasom u svom automobilu nakon što ju je zaustavila policija u blizini naselja blizu Jerusalima, prenosi RTS.

Izraelske vlasti su je optužile da je nameravala da u Izraelu izvrši samoubilački napad. Osuđena je na deset godina zatvora.

U eksploziji koju je izazvala prouzrokovale su opekotine po licu i grudima policajca Mošea Čena, a Džabis je i sama teško povređena.

Prošle godine Džabis je podnela zahtev Izraelskoj zatvorskoj službi za operaciju nosa kako bi se popravila oštećenja na njenom licu, ali je odbijena.

(Telegraf.rs)

Video: Izraelska porodica se ponovo okuplja nakon što su majka i dve ćerke puštene nakon zatočeništva ​

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA