Vreme čitanja: oko 1 min.

Haos u albanskom parlamentu: Opozicija postavila barikade i zapalila dimne bombe

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na sredinu dvorane opozicija je postavila barikadu od stolica, koju je zastupnik Flamur Noka pokušao da zapali, što je rezultiralo prekidom rasprave

  • 1

Albanska opozicija je na jučerašnjoj plenarnoj sednici uspela da blokira rad parlamenta tako što je zapalila dimne bombe. Ovo je drugi put da su poslanici albanske Demokratske stranke u parlamentu zapalili dimne bombe, nakon što su pre dve nedelje na isti način blokirali raspravu o budžetu, prenosi Index.

Plenarna sednica, na kojoj su na dnevnom redu bili problemi građana, još je više aktualizovala probleme parlamentarnih stranaka, gde opozicija i dalje optužuje većinu da joj je oduzela pravo parlamentarne istrage. Republička garda preduzela je više mera kako bi sprečila da zastupnici unesu zapaljive predmete u dvoranu parlamenta, detaljno proveravajući zastupnike.

Kontrola redara uspela je da spreči poslanike od unošenja dobrog dela dimnih bombi, prenosi albanski CNN, ali su demokrate ipak uspeli da zapale njih četiri u dvorani. Socijalisti su pokušali da pokažu odlučnost da nastave razgovore bez obzira na situaciju, što je, čini se, zabrinulo opoziciju.

Na sredinu dvorane opozicija je postavila barikadu od stolica, koju je, prema A2 CNN-u, zastupnik Flamur Noka pokušao da zapali, što je rezultiralo prekidom rasprave. Zbog postupaka demokrata intervenisala je policija.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA