Vreme čitanja: oko 1 min.

Američka ambasada u Bagdadu potvrdila da je na nju izvršen raketni napad, nema žrtava

A. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Do sada nijedna grupa nije preuzela odgovornost

  • 0
Američka zastava, AMERIKA, USA Foto: Pixabay

Na ambasadu SAD u iračkoj prestonici Bagdadu, jutros je izvršen raketni napad, u kome nije bilo žrtava, izjavio je portparol ambasade.

Portparol je rekao da se veruje da su napad izvele "milicije u Iraku orijentisane prema Iranu" i ponovio da SAD zadržavaju svoje pravo na samoodbranu i na zaštitu svoga osoblja svuda u svetu.

Portparol je ponovo pozvao Vladu Iraka da učini sve što je u njenoj moći da zaštiti diplomatsko osoblje i objekte koalicionih partnera. Do sada nijedna grupa nije preuzela odgovornost.

To je bio prvi prijavljen raketni napad na američku ambasadu nakon što je proiranska šiitska milicija pokrenula napade na američke snage u vojnim bazama u Iraku i Siriji sredinom oktobra, preneo je Rojters.

Naoružane grupe, koje deluju pod zastavom "Islamskog otpora u Iraku", povezuju se sa više od 70 napada na vojne baze koalicionih partnera u Iraku i Siriji od sredine oktobra. Osim diplomatskog osoblja u Iraku, SAD imaju oko 2.500 vojnika u toj zemlji radi pružanja pomoći lokalnim snagama koje pokušavaju da spreče ponovno oživljavanje Islamske države.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA