Vreme čitanja: oko 2 min.

Stanovnici u strahu od "nordštatskog Trboseka", ne smeju napolje: Tri napada za nekoliko dana u Dortmundu

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nakon što su dva beskućnika ubijena u Dortmundu, taj grad je postao nebezbedan za ostale stanovnike, pa navode da osećaju strah i jezu kada pomisle da treba da budu na ulici

  • 0
Madeleine McCann, Medlin Meken, Nemačka policija, potraga Foto: Tanjug/AP

Kojning park u Dortmundu nekada je bio mesto okupljanja i zabave, a sada u stanovnicima budi jezu i nemir zbog postojanja sumnje da je napadač, kako su ga nazvali "nordštatski Trbosek", na slobodi.

Nakon što su dva beskućnika napadnuta u Dortmundu, taj grad je postao nebezbedan za ostale stanovnike, pa navode da osećaju strah i jezu kada pomisle da treba da budu na ulici.

Iako je policija pojačala patrole i kontrole u blizni parka, ljudima i dalje nije svejedno zbog događaja koji su zadesili njhov grad.

"To je strašno. Ali, šta da radimo, ne možemo da sedimo kod kuće", rekla je prolaznica (27) koja je sa detetom izašla u šetnju parkom.

Nemili događaji su se dogodili krajem novembra i početkom decembra, a onda, samo nedelju dana kasnije, na istom mestu je napadnut 18-godišnji mladić.

Mladić se te noći vraćao kući, a u ušima je imao slušalice na kojima je išla muzika. On je zastao kada mu je prišla nepoznata osoba, izvadio slušalicu iz uveta, ali ga je ona iznenada napala.

"Žrtva je zadobila teške telesne povrede, na svu sreću, nije u životnoj opasnosti, verovatno jer je nosio debelu odeću", naveo je državni tužilac Karsten Dombert za BILD.

U međuvremenu, detektivi su obezbedili područje i ispitali komšije o nemilom događaju. Iako treća žrtva nije bio beskućnik, policija sumnja da je reč o istom napadaču.

Sva tri mesta zločina se nalaze u dortmundskom Nordštatu na nekoliko stotina metara razdaljine, a ubica je dobio nadimak "nordštatski Trbosek".

"Pojačali smo partole na severu grada, ali jedva da imate šanse da ga tako uhvatite. Sve je gore i gore. Nordštat je grad ubistava, kažu iz internih izvora", naveo je policijski službenik koji je u tom trenutku bio na terenu.

Prvi beskućnik (43) napadnut je u četvrtak, 30. novembra, u parku Kojning, a dan kasnije i drugi (41) na obližnjem trgu Mehmet Kubasik.

Muškarci su odmah prebačeni u bolnicu gde su lekari uspeli da im spasu život.

Oni su policiji opisali napadača i objasnili da im je prišao, tražio im novac, a zatim ih "na brzinu" ubo i pobegao. Ovu priču treća žrtva nije mogla da potvrdi jer je tokom napada imala slušalice u ušima.

Prema podacima iz 2022. godine, Nemačka je zemlja sa najviše beskućnika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA