Vreme čitanja: oko 3 min.

Aleks pobegao od majke koja ga je otela pre šest godina: Danima tumarao putevima, jedno ne želi da otkrije

M. P.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Aleks Beti iz Oldama imao je samo 11 godina kadaje sa majkom i dedom 2017. otišao na odmor u Španiju

  • 0
Alex Batty Foto: Greater Manchester Police

Britanski dečak koji je pronađen nakon što ga je majka navodno kidnapovala i odvela da živi u "duhovnoj komuni" u planinama južne Francuske odbija da kaže tužiocima gde se ona nalazi, javlja "Daily Mail".

Aleks Beti iz Oldama u Lankaširu imao je samo 11 godina kada je 2017. sa svojom majkom Melanije, koja je tada imala 37 godina, i dedom Davidom, tada 58-godišnjakom, otišao na odmor u Španiju i nije se vratio.

Njegova baka i zakonski staratelj Suzan Karuana rekla je da veruje da su ga njena ćerka i bivši muž Dejvid odveli u inostranstvo da živi "alternativnim načinom života". Izveštaji sugerišu da je živeo u "nekoj vrsti putujuće komune".

U sredu ga je pronašao francuski student nakon četvorodnevnog pešačenja nakon što je pobegao iz "zajednice" koja se nalazi u podnožju francuskih Pirineja, u pokušaju da stigne do svoje bake u Engleskoj.

Aleks, koji sada ima 17 godina, odbija da otkrije gde je živeo poslednjih šest godina, ili gde se krije njegova mama, koju je opisao kao "malo ludu", prenosi BBC.

U vreme Aleksovog nestanka pre šest godina, policija Velikog Mančestera rekla je da su ih "opsežne istrage" navele da veruju da su Aleks, njegova majka i deda napustili Benahavis i da su možda pokušali da se upute u Melilju u Maroku iz luke Malage.

Policajci su rekli da veruju da je Aleks boravio sa Melani i Dejvidom koji su "oboje na slobodi" i traženi u vezi s njegovom otmicom.

Ali, sada je otkriveno da je porodica živela u Francuskoj, u oblasti u podnožju Pirineja.

Prisećajući se dana kada je njih troje trebalo da se vrati kući, Aleksova baka slomljenog srca, Suzan, otkrila je da su joj poslali video na kome govore da su napustili Veliku Britaniju da bi živeli "alternativnim načinom života".

Nakon godina bolova u srcu zbog svoje bake, Aleks bi konačno trebalo da se uskoro vrati kući u Englesku, saopštili su večeras francuski tužioci.

Emotivna Suzan rekla je da je oduševljena i da je u šoku što je njen voljeni unuk pronađen živ i zdrav.

"Razgovarala sam s njim danas popodne i to je definitivno on. Kada je bio s nama razgovarala sam sa dečakom, a sada razgovaram sa muškarcem. Nadam se da će se vratiti sledeće nedelje. Prilično je neverovatno kada ne znaš da li je neko živ ili mrtav", rekla je baka sa olakšanjem za "Times".

Aleks je pronađen kada se, igrom sreće, Fabijen Aćidini, student kiropraktike iz Tuluza, vozio putem dok je u sredu oko 2 sata ujutro dostavljao lekove u planinskom regionu Od.

Smrznuti i iscrpljeni Aleks, koji je nosio skejtbord, sa zahvalnošću je prihvatio Fabijenovu ponudu za prevoz i na kraju mu je rekao o svojoj izuzetnoj želji da napusti južnu Francusku i vrati se kući svojoj porodici u Englesku.

Fabijen je rekao da mu je Aleks rekao da je njegova majka "malo luda" i da ga je "kidnapovala pre šest godina".

Fabijen je odvezao Aleksa u opštinu Revel, blizu Tuluza u južnoj Francuskoj pre nego što je 17-godišnjak policiji rekao ko je on.

Portparol francuske Žandarmerije je rekao da su francuske vlasti u kontaktu sa policijom Velikog Mančestera koja "razgovara sa dečakovom porodicom u Engleskoj".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA