Vreme čitanja: oko 2 min.

Emotivni susret otetog dečaka Aleksa i bake Suzane: "Bilo je kao u snu kada sam čula njegov glas"

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Baka 17-godišnjeg Aleksa Betija, koji je pronađen nakon šest godina u Francuskoj, opisala je ovaj trenutak kao "neverovatan"

  • 0
Alex Batty, Susan Caruana Foto: Greater Manchester Police, Facebook/Susan Caruana

Suzana Karuana (68) iz Lankašira prvi put je posle šest godina od nestanka njenog unuka Aleksa čula dečakov glas.

Baka 17-godišnjeg Aleksa Betija, koji je pronađen nakon šest godina u Francuskoj, opisala je ovaj trenutak kao "neverovatan".

Suzana je imala priliku da čuje i vidi unuka putem video-poziva, što joj je prva direktna interakcija sa Aleksom od 2017. godine.

"Bilo je kao u snu kada sam čula njegov glas. Bilo je neverovatno", rekla je baka, piše Mirror.

Raisa Divajn (72) je Aleksova pratetka koja je rekla da je on bio jako srećan sa Suzanom pre nestanka.

"Bio je veoma srećan sa bakom, ona je bila užasnuta kada je nestao. Veoma sam srećna što su ga našli", rekla je Raisa.

Alex Batty Foto: Greater Manchester Police

Vlasti u Velikoj Britaniji i Francuskoj izrazile su radost i olakšanje nakon što je Aleks ove nedelje na putu u blizini francuskih Pirineja pokupio student, koji je radio kao honorarni vozač dostave.

"Aleks i baka razgovarali su sinoć tokom video-poziva i iako je ona uverena da je ovo zaista njen unuk, obavićemo dodatne provere kada se vrati u Ujedinjeno Kraljevstvo. Ovo je ogroman trenutak za Aleksa, njegovu porodicu i zajednicu u Oldhamu", rekao je pomoćnik glavnog policajca Kris Sajks iz Velikog Mančestera.

"Aleks i njegova porodica ostaju u našem fokusu. Imamo još nešto da uradimo kako bismo utvrdili sve okolnosti oko njegovog nestanka i gde je bio sve ove godine", dodao je.

Dečak pobegao iz "duhovne zajednice"

Sada tužioci kažu da je Aleks pronađen živ i zdrav nakon što je pobegao iz "duhovne zajednice" koja se nalazi u podnožju francuskih Pirineja.

Istražitelji veruju da je Aleks pobegao iz ruralne zajednice i proveo dane u pešačenju preko planina pre nego što ga je pokupio kamiondžija koji ga je odveo u policijsku stanicu u Revelu blizu Tuluza na jugu zemlje.

Aleks je doleteo na aerodrom Malage u Španiji na unapred dogovoreno putovanje sa svojom majkom Melani – koja nema zakonsko roditeljsko starateljstvo – i dedom Dejvidom na jednonedeljni boravak u oblasti Benahavis, u blizini Marbelje, 30. septembra 2017.

Istraga očigledne otmice

Ali Aleks, njegova majka i deda se nisu vratili kući kako se očekivalo 8. oktobra 2017, što je izazvalo opsežnu policijsku istragu zbog očigledne otmice dečaka.

Prisećajući se dana kada je njih troje trebalo da se vrati kući, Aleksova baka slomljenog srca je otkrila da joj je trojac poslao video na kome govore da su napustili Veliku Britaniju da bi živeli "alternativnim načinom života".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA