≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ubica iz Praga pre masakra na univerzitetu ubio dvomesečnu devojčicu i njenog oca: Šok otkriće češke policije

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovu šokantnu informaciju izneo je večeras šef policije Martin Vondrašek

  • 0
David Kozak, Prag pucnjava na fakultetu Foto: Tanjug/AP, Channel3now.com

David Kozak, koji je danas u Pragu ubio najmanje 15, među kojima i sebe, te ranio 25 ljudi, sumnjiči se da je šest dana ranije ubio dvomesečnu devojčicu i njenog oca.

Ovu šokantnu informaciju izneo je večeras šef policije Martin Vondrašek, javlja blesk.cz.

"Želim da saopštim javnosti da ozbiljno radimo sa verzijom koja je realna, da je napadač odgovoran i za dve žrtve od kraja prošle nedelje u Klanovičkom lesu. Ne postoji poznata veza sa žrtvama, nije poznata veza sa lokalitetom, a uveren sam da su to bile potpuno nasumično odabrane žrtve od strane osobe bez kriminalne istorije", dodao je on.

"Lično sam razgovarao sa šefom praških kriminalističkih istražitelja. Uveren sam da su praški kriminalisti za manje od nedelju dana sproveli ogroman broj akcija i da do danas niko nije mogao da sazna identitet osumnjičenog. Što se tiče Klanovičkog lesa, u ovom trenutku ne postoji apsolutno nikakva poznata veza sa tim žrtvama, apsolutno nikakva poznata veza sa tom lokacijom. U ovom trenutku sam ubeđen da su to bile potpuno nasumično odabrane žrtve od strane osobe bez kriminalne istorije", rekao je šef policije Martin Vondrašek.

"Ovde sam namerno govorio o verziji koja je vrlo realna sa naše tačke gledišta i koja se odnosi i na ono što smo obezbedili na mestu zločina u Kladensku. U ovom trenutku ne mogu da objavim više detalja. I jedino što želim da istaknem je da smo zaista u ovom napadu, ili zločinu u Kladensku, nisu znali identitet napadača, a prema informacijama koje imam, nismo mogli ni da ga znamo", dodao je Vondrašek.

Kako su javili češki mediji, tragedija koja se dogodila u petak, 15. decembra popodne u praškom Klanovičkom lesu, potresla je celu Češku.

Tamo je nepoznati počinilac pucao i ubio dvomesečnu devojčicu u kolicima i njenog oca Martina (32).

Prema rečima njegovih prijatelja, ubijeni čovek bio je veoma popularan, nekonfliktan i svima se dopadao, pa niko nije mogao da shvati zašto bi ga neko ubio.


(Telegraf.rs)

Video: Prvi video scene ispred univerziteta, ljudi koji se kriju na krovu, tokom masovne pucnjave u Pragu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA