Vreme čitanja: oko 1 min.

Oglasilo se Ministarstvo spoljnih poslova za "Telegraf" nakon masakra u Pragu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Policija nastavlja da radi na mestu pucnjave i za sada je identifikovala 11 žrtava

  • 3
David Kozak, Prag pucnjava na fakultetu Foto: Tanjug/AP, Channel3now.com

Ambasada Republike Srbije u Pragu za sada ne raspolaže informacijama da li među povređenima ili poginulima ima državljana Srbije, navodi se u odgovoru Ministarstva spoljnih poslova Telegrafu.

Naime, nakon pucnjave u Pragu, gde je ubijeno najmanje 15 ljudi, a povređeno 25, kada je napadač David Kozak (24) izvršio masakr na Filozofskom fakultetu u ovom gradu, uputili smo pitanja MSP da li ima naših studenata među stradalima ili povređenima.

- U ovom trenutku, osoblje Ambasade je u kontaktu sa svim nadležnim organima od kojih su zatražene zvanične informacije na koje se čeka odgovor. Ambasada ne raspolaže tačnim brojem srpskih studenata u Pragu, osim što ima saznanja da je jedan srpski student na studijama, koji je došao preko Erazmusa i on je dobro, navode za Telegraf u Ministarstvu spoljnih poslova.

Podsetimo, masakr se dogodio juče, a sam napadač je takođe mrtav. Češki mediji prenose da je napadač David Kozak (24), koji je pre masakra u porodičnoj kući ubio oca, nakon čega se zaputio u Prag. Šest dana pre toga, veruje se da je ubio i dvogodišnju bebu i njenog oca.

Policija nastavlja da radi na mestu pucnjave i za sada je identifikovala 11 žrtava. Stanje povređenih u masakru je stabilno nakon pucnjave, saopštila je češka televizija pozivajući se na bolnicu u Pragu. Pacijenti su upucani u glavu, grudi ili udove, neki su morali na operaciju.

Češki mediji pišu da su ljudi donirali milione kruna za pomoć onima koji su pogođeni tragedijom u na Filozofskom fakultetu u Pragu.

Prema podacima, preko 2,5 miliona kruna prikupljeno je u fondu zadužbine Karlovog univerziteta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zika

    22. decembar 2023 | 12:18

    Svaki komentar je i suvišan. Iskreno saučešće porodicama nastradalih.

  • Слађана Точиловац Шаљић

    22. decembar 2023 | 16:13

    Чеси да поведу рачуна јер у наредних 40 дана увек постоји могућност понављања таквог злочина. То каже наука и студије које се баве феноменом масовних убистава. На основу искустава. Посебно Америка има таквих примера и они су се тиме бавили озбиљно. Али свуда у свету се дешавају такви масакри. Десило су се и у Београду и Младеновцу. Убица из Прага је очигледно психопата. Као што су сва та злодела продукт поремећеног ума појединца. Они који траже разлоге у нечему другом, а не у поремећају личности, такође су на добром путу да застране. Или их је мржња заслепила. Каже наш народ , када ђаво хоће да ти узме душу, он те прво ослепи. Логично, зар не. Зато огромна подршка свим институцијама система Чешке Републике и грађанима. Чувајте се, волите своје ближње и будите солидарни. Док не изађете из опасности и зацелите ране. Живот мора да победи. Живот увек побеђује.

  • Kraj price

    22. decembar 2023 | 12:25

    Ovaj tip likom dosta podseca na K.K.(ribnikar)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA