Vreme čitanja: oko 1 min.

Antonija (17) jela na božićnoj pijaci i otrovala se: Mislili da je stomačni virus, sad joj se bore za život

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Devojka je do sada imala više operacija, uključujući jednu prilikom koje su joj odstranili deo creva

  • 0
Antonia Foto: GoFundMe

Antonija (17) iz Bakingemšira u Velikoj Britaniji protekle dve nedelje je na intezivnoj nezi gde se bori za život zbog smrtonosnog soja bakterije ešerihije koli koju je dobila nakon što je jela hranu sa božićnog marketa.

Devojka je do sada imala više operacija, uključujući jednu prilikom koje su joj odstranili deo creva, a dobila je i transfuziju krvi nakon čega je bila na dijalizi zbog otkazivanja bubrega.

Hemoličko-uremički sindrom predstavlja oštećenje malih krvnih sudova unutar bubrega prilikom čega najčešće dolazi do otkazivanja. Najpoznatiji sindrom je STEC-HUS koji se javlja kod ljudi nakon stomačne infekcije zaraženom bakterijom.

Njena starija sestra Džemima Hej, pokrenula je GoFundMe profil i napisala da Antonija "ima sreće što je živa".

Antonia Foto: GoFundMe

"Ona trenutno ima sreće što je živa, pokazuje veliku odlučnost i snagu sve ovo vreme uprkos ogromnom stresu, bolu i traumi, sa sve fobijom od injekcija", rekla je Džemima.

Devojka je Božić provela sa porodicom, ali je morala da se vrati u bolnicu jer su bubrezi počeli da joj otkazuju, prenosi Daily mail.

Otac Stiv Hej apelovao je na ljude na Fejsbuku da mu se jave ukoliko imaju simptome trovanja i ukoliko su bili na božićnoj pijaci u periodu od 25. novembra.

Inače, Antonija je imala velike planove za svoju budućnost, smešila joj se karijera glumice zbog čega je sad jako uplašena da li će joj uspeti da to ostvari.

Porodica je istakla da je devojčica jako pozitivna iako vodi veliku bitku.

Stručnjaci napominju da mali broj razvije ovaj sindrom kada se zarazi ovim sojem bakterije ešerihije koli i da je jako bitno da hrana koju jedemo bude dobro i detaljno oprana i termički obrađena.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA