Vreme čitanja: oko 2 min.

Još jedan Putinov saveznik pao kroz prozor i poginuo: Nastavljena serija sumnjivih smrti u Rusiji

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Deputat gradske dume Tobolska Vladimir Jegorov (46), član Putinove vladajuće partije Jedinstvena Rusija, pao je sa prozora na trećem spratu kuće u ulici Kedrovaja u Tobolsku u Tjumenskoj oblasti

  • 19
Vladimir Egorov Foto: Not specified / WillWest News / Profimedia

Vladimir Jegorov, saveznik ruskog predsednika Vladimira Putina, pronađen je mrtav u sredu, javljaju ruski državni mediji, prenosi "Newsweek".

Deputat gradske dume Tobolska Vladimir Jegorov (46), član Putinove vladajuće partije Jedinstvena Rusija, pao je sa prozora na trećem spratu kuće u ulici Kedrovaja u Tobolsku u Tjumenskoj oblasti, preneo je ruski Telegram kanal Baza, koji ima veze sa ruskim bezbednosnim službama.

Ruski dnevni list "Izvestija" takođe se poziva na izvor koji je rekao da je Jegorov ispao kroz prozor na trećem spratu.

To je poslednji u nizu misterioznih smrtnih slučajeva u kojima su učestvovale istaknute ruske ličnosti od kada su snage Vladimira Putina izvršile invaziju na Ukrajinu prošlog februara.

Ruska publikacija 72.ru citirala je jednog očevica koji je rekao da je Jegorov pao sa prozora na trećem spratu, a drugi da je imao "srčane probleme". Rečeno je da će biti obavljena obdukcija kako bi se utvrdio uzrok smrti.

Ruska televizija REN TV je na sličan način javila da se pretpostavlja da je Jegorov pao sa prozora na trećem spratu.

"Newsweek" nije mogao odmah da potvrdi uzrok smrti Jegorova i kontaktirao je rusko Ministarstvo spoljnih poslova putem mejla za komentar.

Pres služba Istražne uprave za Tjumensku oblast saopštila je ruskoj državnoj novinskoj agenciji RIA Novosti da istražitelji "utvrđuju sve okolnosti incidenta".

Prošle godine, Jegorov je postao jedan od najbogatijih poslanika Tobolska, sa prihodom od 9,1 milion rubalja (oko 100.500 dolara), izvestio je u četvrtak ruski RBC.

Kako je navedeno, on je od 2007. do 2014. bio na čelu Komiteta za zemljišne odnose i šumarstvo u Tobolsku. Godine 2016. osuđen je zbog nenaplate zakupnine od privrednika za zakup opštinskog zemljišta, ali su optužbe potom odbačene.

Nakon toga, Jegorov je osnovao rekreativni centar i izabran je u Gradsku dumu Tobolska, preneo je RBC.

Jegorov je iza sebe ostavio ženu i dvoje dece, navodi se na vladinoj stranici.

Publikacija 72.ru je u maju 2022. izvestila da je Jegorov vlasnik šest zemljišnih parcela, dve stambene zgrade, dva stana i jedne nestambene zgrade i automobila uključujući "Tojotu", kamiona KIA i UAZ, kao i motornog čamca.

Pre njega, dosta istaknutih Rusa poginulo je nakon pada sa prozora, uključujući predsednika "Lukoila" Ravila Maganova, kobasičarskog tajkuna Pavela Antova, kao i Marine Jankine, službenica Ministarstva odbrane Rusije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    29. decembar 2023 | 15:16

    E to je promaja a ne kao ova kod nas.

  • Krusko Medo

    29. decembar 2023 | 15:32

    Па где се перу прозори у децембру или јануару,клизаво,поледило око прозора итд.

  • Toza

    29. decembar 2023 | 15:17

    Prirodna selekcija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA