≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izraelska vojska tvrdi da je uništila skrovište vođe Hamasa u Pojasu Gaze

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jahja Sinvar je jedna od glavnih meta IDF-a u Gazi, sa trupama koje pretražuju tunele i zgrade u njegovom rodnom mestu Kan Junis i drugde u Pojasu Gaze

  • 0
Rat u Izraelu, eksplozje u Pojasu Gaze Foto: Tanjug/AP

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su da su uništile jedno od skrovišta vođe Hamasa Jahje Sinvara i mreže tunela povezanih sa njim u severnom delu Pojasa Gaze.

„Borbeni tim 14. rezervne brigade otkrio je i uništio jedno od skrovišta vođe terorističke organizacije Hamas u Pojasu Gaze Jahje Sinvara. Štab se nalazio u blizini grada Gaze na severu Pojasa Gaze. Vojno osoblje je izvršilo inspekciju stana uz pomoć dodatnih tehničkih sredstava i otkrilo da se u prizemlju nalazi tunelski šaht. Vojnici su pregledali šaht i pronašli utvrđeni tunel koji je koristilo rukovodstvo vojnog i političkog krila Hamasa", navodi se u saopštenju IDF-a.

Kako se dodaje, rudnik je vodio do tunela dužine 218 metara i dubine oko 20 metara.

Tunel je imao električnu mrežu, ventilacionu i kanalizacionu infrastrukturu, skloništa, sobe za molitvu i toalete.

"Tunel je izgrađen tako da se može koristiti za borbena dejstva. Na osnovu rezultata operativnih aktivnosti sprovedenih duž trase, tunel je uništen“, navodi se u saopštenju izraelske vojske.

Jahja Sinvar je jedna od glavnih meta IDF-a u Gazi, sa trupama koje pretražuju tunele i zgrade u njegovom rodnom mestu Kan Junis i drugde u Pojasu Gaze, prenosi Skaj njuz.

Prema pisanju britanskog medija, Sinvar je redovno na različitim lokacijama širom Pojasa Gaze, a oslobođeni izraelski taoci tvrde da su ga ponekad viđali kako se krije u tunelima.

IDF su saopštile da su "proteklih nedelja" pronašle Sinvarov stan u glavnom gradu Gaze.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA