≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prve slike iz Harkova nakon najnovijeg napada Rusije: Uništeni objekti, ovo su bili ciljevi

I. N.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dok Rusi tvrde da su gađali vojne ciljeve, Ukrajinci kažu da su uništeni civilni objekti

  • 8
Harkov, Ukrajina Foto: Tanjug/AP

Rusija je noćas i jutros izvela žestoke napade na Harkov u, kako su naveli, "znak odmazde zbog udare na Belgorod", u kojima je stradalo 24 ljudi, a više od 100 je povređeno.

Rusi navode da su izveli raketne napade na nekadašnji hotel "Kharkov Palace" gde su, kako tvrde Rusi, bili smešteni čelni ljudi glavnog Obaveštajnog direktorata. Rusi tvrde da je u hotelu boravilo i oko 200 stranih plaćenika.

"Izveli smo direktan raketni napad na bivši hotel 'Kharkov Palace" i uništili pripadnike glavnog obaveštajnog direktorata i ukrajinskih trupa koji su bili direktno uključeni u planiranje i izvršenje terorističkog napada na Belgoraod", saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Ukrajinci tvrde da su napadi na Harkov izvedeni i dronovima kamikazama tokom noći 31. decembra. Ističu da su četiri udara registrovana u gradu, te da su oštećeni civilni objekti među kojima stambene zgrade, kafići i poslovni prostori.

"Nisu gađali vojne ciljeve, već kafiće, stambene i poslovne zgrade. Uoči nove godine Rusi bi da plaše naš grad, ali mi se ne bojimo, mi smo nepobedivi", rekao je gradonačelnik Harkova Igor Terekov.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Map

    31. decembar 2023 | 12:19

    Ti rusi samo gadjaju obdanista, bolnice, stambene zgrade i sve gde su civili, a ukrainci samo vojne objekte. Ma kako da ne bes verujem u zapadnu propagandu koju smo upoznali za vreme ratova na nasim prostorima

  • Ha,ha

    31. decembar 2023 | 11:05

    I mi smo '99-te bili nepobedivi,pa Sloba potpisa sporazum u Kumanovu,završi u Hagu,uzeše nam KiM,šta još reći.

  • Mlj1228

    31. decembar 2023 | 13:17

    Zapadni mediji naveliko laju kako je hotel, koji je uništen bio pun civila?!?!... Ispade da je Ukraina, kojaja je u ratu, postala centar za turizam!?!... 😉🙄

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA