Vreme čitanja: oko 2 min.

Studentkinja filozofije ubila verenika jer je flertovao s drugom: Kamere zabeležile jeziv trenutak

J. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ispred njihove kuće, Alis koja je prekoračila ograničenje za vožnju u alkoholisanom stanju, sela je za volan i udarila auto svog dečka, kantu za smeće i stub

  • 0
Alice Wood, Ryan Watson Printskrin: Cheshire Police

Studentkinja filozofije koja je ubila svog verenika pregazivši ga u blizini njihove kuće proglašena je krivom za ubistvo, piše Miror

Alis Vud (23) vukla je telo Rajana Votsona 500 metara duž puta nakon što je namerno vozila prema njemu u pokušaju da ga uplaši.

Votson (24) je bio pomoćni radnik u dobrotvornoj organizaciji, a par se vraćao sa dobrotvornog događaja kada su započeli žestoku svađu 6. maja 2022, navodi se u rešenju suda.

Ispred njihove kuće, Alis koja je bila u alkoholisanom stanju, prekoračila je ograničenje, sela je za volan i udarila auto svog dečka, kantu za smeće i stub.

Votson je pokušao da ode i stao je ispred parkiranih automobila, ali je ona krenula direktno na njega, skrenuvši sa kolovoza da ga udari, navodi se.

U svom svedočenju, Vud je rekla da je svađa izbila nakon što su oboje optužili jedno drugo da flertuju sa drugim učesnicima na zabavi.

"Počeo je da me naziva pogrdnim imenima, govoreći da sam ga osramotila pred svima", rekla je optužena.

Prisećajući se užasa, u suzama je pričala kako je "bilo kao u noćnoj mori jer je videla Rajana ispod automobila".

Vud, koja se spremala da započne postdiplomske studije na Kembridžu, negirala je ubistvo, opisujući smrt svog dečka kao "tragičnu nesreću".

Kada je porota, nakon osmočasovnog većanja, iznela presudu, Vudova nije pokazala nikakve emocije dok su izricali jednoglasnu presudu.

U izjavi nakon osude, Votsonova porodica ga je opisala kao smešnog, zabavnog, brižnu osobu sa zlatnim srcem, koja je volela sport i svoje pse.

"Zahvalni smo danas što smo dobili pravdu za Rajana. Bilo je tako teško gledati snimak CCTV-a na kojem našeg sina iznova i iznova udara njen auto, a zatim vuče put i dalje zarobljen ispod svog automobila. Ne mogu da zamislim koliko je Rajan morao biti uplašen u tom trenutku".

Obraćajući se Alison, sudija Majkl Liming je rekao: "Osuđeni ste za ubistvo Rajana Votsona. Postoji samo jedna kazna koju zakon dozvoljava a to je doživotni zatvor".

Izricanje presude zakazano je za 29. januar.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA