Vreme čitanja: oko 3 min.

Kristina i Stefan se svađali oko starateljstva 10 godina: Deca su sad oteta, niko ne zna gde su

I. N.

Vreme čitanja: oko 3 min.

U godinama koje su usledile Kristina je naglo napredovala u karijeri, dok je Stefan stagnirao. Stefanov tast doneo je odluku da ga udalji iz porodične kompanije, nakon čega je Stefan otpočeo svoj biznis, koji je ubrzo propao. Tada je, kako tvrde izvori, počeo krah njihove veze

  • 1
Christina Block, Kristina Blok, otmica Danska Foto: PeterTimm/face to face / Face to Face / Profimedia

Policija i dalje traga za decom koja su oteta iz restorana u Danskoj dok su sa ocem Stefanom gledala vatromet. Stefan Hansel (49) je sa decom u nedelju mirno sedeo u restoranu i čekao početak novogodišnjeg vatrometa, kada što su ga dva otmičara napala i decu ubacila u dva automobila.

Odmah je obaveštena i policija u Nemačkoj, odakle je bivša Stefanova supruga Kristina Blok (49), majka otetih mališana, a zbog sumnje da su otmičari krenuli preko granice.

Policija sumnja da je Kristina naredila otmicu dece jer je, kako se saznalo, deset godina sa bivšim suprugom bila u sporu oko starateljstva. Međutim, još nisu uspeli da joj uđu u trag.

Mediji navode da je u toku istraga i u Danskoj i u Nemačkoj, a policija se nada da će uspeti da uđu u trag otetoj Klari (13) i njenom bratu Teodoru (10) koji su, kako se veruje, žrtve mržnje njihovih roditelja.

Nemački mediji pišu da su se Kristina, koja je vlasnica poznatog restorana, i Stefan, upoznali preko prijatelja 1999. godine. Navodno to nije bila ljubav na prvi pogled, ali su počeli da se zabavljaju i ljubav se vremenom rodila.

Veridba u Rimu, deca, i krah braka

Verili su se 2004. godine u Rimu, a godinu dana kasnije venčali su se u crkvi u Hamburgu. Prvo dete dobili su 2006. godine, devojčicu Johanu, a kasnije su dobili još troje dece - Klaru, Gretu i Teodora.

U godinama koje su usledile Kristina je naglo napredovala u karijeri, dok je Stefan stagnirao. Njegov tast Eugen doneo je odluku da ga udalji iz porodične kompanije, nakon čega je Stefan otpočeo svoj biznis, koji je ubrzo propao. Tada je, kako tvrde izvori, počeo krah njihove veze.

Rastali su se 2014. godine. Stefan je, u mejlu koji je svojevremeno poslao, krivio tasta za propast braka sa Kristinom.

Usledio je buran razvod, svađa oko novca, nekretnina, i naravno starateljstva. Kristina je tada navodno pričala da je postojao predbračni ugovor. Navodno su nerado "sklopili dogovore" i delovalo je da su se strasti smirile. Kristina je 2021. godine obelodanila vezu sa bivšim sportskim komentatorom Gerhardom Delingom, a Stefan se odselio kod svoje nove partnerke u Dansku.

Drugi krug borbe za starateljstvo

Međutim, tada počinju novi problemi. U avgustu je Stefan uzeo Teodora i Klaru kod sebe, ali ih nije vratio u Hamburg. U to vreme je i Johana bila u Danskoj. Počele su da kolaju priče o tome da Kristina bije decu, što je ona odlučno demantovala, a Stefan je tad odlučio da joj zabrani da vidi decu.

Počela je nova bitka za starateljstvo, tokom koje je Kristina čak tužila i sud jer je odobrio da Stefan može da uzme decu. U oktobru 2021. godine viši sud je odbacio Stefanove optužbe i naredio da se deca vrate majci. Iako imaju zajedničko starateljstvo, Kristini je dato pravo da isključivo ona donosi odluku o tome gde će deca trajno boraviti.

Stefan je odbio da preda decu, u čemu je dobio i podršku danskih vlasti, koje su odlučile da ne ispune zahtev nemačkih vlasti za vraćanje mališana.

U novembru 2022. godine stvari postaju još gore, jer je Stefan optužio Kristinu za pokušaj otmice, što ona opet demantuje, ističući da se "samo brani od ponekad agresivnog bivšeg muža".

Stefan je tada zahtevao ličnu zaštitu, a svojoj deci je kupio aparate za poziv u pomoć, koje su nosili oko vrata.

U januaru 2023. godine Stefanovi bivši tast i tašta pokušali su da stupe u kontakt sa njima u Danskoj, ali u tome nisu uspeli. Kada je Stefan za to saznao, prijavio je bivšeg tasta policiji, i zauzvrat dobio pretnje smrću.

Narednog meseca našli su se ponovo pred sudom, ovog puta u Danskoj. Kristina tada dobija dozvolu da vidi svoju decu svake dve nedelje, ali pod nadzorom. Kristina tada preti da će ići sve do Strazbura ukoliko treba, ali da će vratiti svoju decu.

U julu iste godine Kristini umire majka, a da nije doživela da vidi unuke.

U oktobru je Kristina rekla za Bild da se situacija sa bivšim suprugom nije popravila.

"I dalje nemam kontakt sa decom, iako imam dozvolu za to. Prosto mi je nejasno kako je ovako nešto moguće", rekla je tad Kristina.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vodolijax

    2. januar 2024 | 22:24

    Budalaštine.........deca kad malo odrastu odoše svojim putem.......

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA