≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Lider Hezbolaha odao počast poginulima u Bejrutu: Vaša krv i žrtva imaće pozitivan uticaj na ceo region

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo je treće obraćanje lidera Hamasa otkako je počeo rat u Izraelu

  • 0
Hasan Nasralah, lider Hezbolaha Foto: Bilal Jawich / Xinhua News / Profimedia

Lider Hezbolaha Hasan Nasralah obraća se naciji nakon jučerašnje eksplozije u Bejrutu u kojoj je život izgubilo šest osoba, među kojima i zamenik lidera Hamasa.

"Danas izražavamo saučešće mučenicima, velikom vođi Kasemu Sulejmaniju i njegovim iranskim pratiocima u Bagdadu, i Abu Mahdiju al-Muhandisu, velikom mučeniku, i njegovim sledbenicima u Iraku. Ono što se desilo danas u Kermanu i napad na one koji obeležavaju ovaj događaj, žene, muškarce, decu, gde je bilo mnogo žrtava, više od 80 prema mojim informacijama, a 160 ljudi je povređeno. Izražavamo saučešće njihovim porodicama", rekao je on na početku obraćanja.

On je zatim rekao da će se građanima obratiti u petak na komemoraciji.

"O određenim aktuelnim temama pričaću u petak umesto večeras, ako me Bog sačuva", rekao je Nasralah.

Nasralah je zatim "osudio napad Izraela na predgrađe Bejruta u kom je nastradao zamenik lidera Hamasa", a zatim je odao počast žrtvama.

"Vaša krv, vaše žrtve imaće pozitivne posledice na Palestinu, Liban, Irak, Siriju, Jemen i ceo region", rekao je lider Hezbolaha.

Lider Hamasa je zatim rekao da svaka organizacija deluje nezavisno.

"Organizacije otpora deluju nezavisno jedna od druge, svaka u svojoj zemlji. Mi se konsultujemo jedni sa drugima, ali svaka donosi odluke na osnovu svojih interesa i interesa svog stanovništva", rekao je on.

Ovo je treće obraćanje lidera Hamasa otkako je počeo rat u Izraelu.

Podsetimo, libanska militantna grupa Hezbolah poručila je ranije danas da ubistvo visokih zvaničnika Hamasa u Bejrutu predstavlja "ozbiljan napad na Liban" i "opasan razvoj događaja" u ratu sa Izraelom.

U napadu u kojem su pogođene prostorije Hamasa, stradalo je ukupno šest osoba.

Izraelska vojska zasad nije komentarisala incident.

El Aruri je bio zamenik lidera Hamasa u inostranstvu i de fakto vođa Hamasovog vojnog krila na Zapadnoj obali, navode izraelski mediji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA