Vreme čitanja: oko 1 min.

Sud u Danskoj Stefanu dodelio starateljstvo nad decom: Kristina čeka odluku Nemačke

Vreme čitanja: oko 1 min.

Podsetimo, otmica se dogodila 31. decembra oko ponoći u Gravenštajnu u Danskoj, dok je Stefan sa malom Klarom (13) i Teodorom (10) sedeo u kafiću "Cafeodora" i čekao novogodišnji vatromet

  • 0
Christina Block, Kristina Blok, otmica Danska Foto: PeterTimm/face to face / Face to Face / Profimedia

Sud u Danskoj je po ubrzanom postupku odlučio da starateljstvo nad decom Kristine Blok u potpunosti prenese na oca Stefana.

S obzirom na to da su deca sada u Nemačkoj sa majkom, sud te zemlje moraće da odluči o njihovom vraćanju u Dansku, preneli su nemački mediji.

Deca su oteta dok su bila sa ocem Stefanom u jednom restoranu i čekala novogodišnji vatromet. Otmičari su oteli Klaru i Teodora i strpali ih u dva automobila. Gotovo 48 sati je trajala potraga za decom i u Danskoj i u Nemačkoj, pošto je poznato da su bivši supružnici vodili dugogodišnju bitku za starateljstvo.

Podsetimo, otmica se dogodila 31. decembra oko ponoći u Gravenštajnu u Danskoj, dok je Stefan sa malom Klarom (13) i Teodorom (10) sedeo u kafiću "Cafeodora" i čekao novogodišnji vatromet.

Nekoliko muškaraca ušlo je u kafić i oborilo Stefana na zemlju, a potom su decu ubacili u vozila i nestali.

Odmah je reagovala danska policija koja je otpočela potragu, a već oko 1 sat iza ponoći su kontaktirali i nemačke kolege, zbog sumnje da su otmičari krenuli da napuste zemlju.

Zbog istorije dvoje supružnika, policija je ubrzo posumnjala da su deca odvedena kod majke. U ovom trenutku nema potvrde policije da je Kristina organizovala otmicu dece.

Podsetimo, ona i Stefan su u braku dobili četvoro dece. Iako je tokom razvoda dodeljeno zajedničko starateljstvo, Stefan je pre nekoliko godina zadržao troje dece kod sebe, pod izgovorom da ih majka fizički zlostavlja. Usledile su brojne sudske parnice, a Kristini, iako je imala rešenje suda, Stefan nije dozvoljavao da viđa decu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA