Vreme čitanja: oko 1 min.

Hakeri poslali specijalnu javnu poruku lideru Hezbolaha: "Ne mešaj Liban u rat Izraela i Hamasa!"

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Poruka Hasanu Nasrali - nećeš naći pristalice ukoliko uvučeš Liban u rat i snosićeš odgovornost za to, ali i posledice. Poruka Hezbolahu glasi - nećemo se boriti u ratu u tuđe ime. Uništili ste nam luku, sada želite da nam uništite aerodrom tako što unosite oružje", naveli su hakeri

  • 2
Aerodrom u Bejrutu Foto: Tanjug/AP

Informacioni ekrani na aerodromu u Bejrutu su hakovani, a na njima se pojavila poruka upućena lideru Hezbolaha Hasanu Nasrali, na kojoj je pisalo: "U ime boga i ljudi, aerodrom u Bejrutu nije Hezbolahov i Iranov".

"Poruka Hasanu Nasrali - nećeš naći pristalice ukoliko uvučeš Liban u rat i snosićeš odgovornost za to, ali i posledice. Poruka Hezbolahu glasi - nećemo se boriti u ratu u tuđe ime. Uništili ste nam luku, sada želite da nam uništite aerodrom tako što unosite oružje", naveli su hakeri.

Kako prenosi "Arab News", na snimcima sa društvenih mreža vide se ekrani, na kojima umesto dolazaka i odlazaka aviona, piše poruka Nasrali "da ne meša Liban u rat Izraela i Hamasa".

Grupa koja se protivi Hezbolahu preuzela je odgovornost, a zaposleni na aerodromu, koji je želeo da ostane anoniman, rekao je za "Arab News" da su uhapšene tri osobe odgovorne za hakovanje, koje je izvedeno iznutra, putem aerodromskog interneta.

Njih su uhapsili bezbednjaci na aerodromu.

Izvor je dodao da su se ekrani vratili u normalu i da rade uobičajno.

U dva govora prethodne nedelje, Nasrala je upozorio da će severni deo Izraela "prvi platiti cenu" ukoliko se rat prošiiri na izraelsko-libansku granicu.

On je takođe obećao da će se osvetiti za smrt zamenika lidera Hamasa Saleha al Arurija, koji je ubijen u Bejrutu u izraelskom vazdušnom napadu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    7. januar 2024 | 19:38

    Хехе, мени ово изгледа као слом америчке кампање и на Блиском истоку...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA