≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministar odbrane SAD ozbiljno bolestan: Otkriveno zašto je u bolnici

I. N.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pentagon je u petak saopštio da je ministar u bolnici, ali nisu naveli više detalja

  • 2
Ostin Lojd Foto: Tanjug/AP

Ministar odbrane SAD Lojd Ostin, koji je nedavno hospitalizovan, leči se od raka prostate, navodi se u saopštenju vojnog medicinskog centra Volter Rid.

U saopštenju bolnice se navodi da je kod Ostina rak otkriven početkom decembra prošle godine. On je podvrgnut "minimalno invazivnoj hirurškoj proceduri", 22. decembra.

"Bio je pod opštom anestezijom tokom ove procedure. Sekretar Ostin se bez problema oporavio od operacije i vratio se kući sledećeg jutra. Rak prostate mu je rano otkriven, a prognoza je odlična“, navodi se u saopštenju.

Podsetimo, Pentagon je pre nekoliko dana saopštio da je ministar odbrane u bolnici, ali nisu naveli više detalja. Pentagon je u petak saopštio da je Ostin hospitalizovan u vojno-medicinskom centru 1. januara, te da je i dalje na lečenju.

O njegovoj hospitalizaciji nisu bili obavešteni članovi Kongresa, visoki zvaničnici, predsednik Džo Bajden, pa čak ni njegova zamenica Ketlin Hiks koja je preuzela funkciju ministra dok se Ostin nalazi u bolnici, objavili su ranije američki mediji.

Ostin je, u međuvremenu, objavio saopštenje u kojem je pohvalio osoblje Nacionalnog vojnog medicinskog centra Volter Rid za negu koju je dobio i naveo da se raduje povratku u Pentagon. On je preuzeo odgovornost za to što nije obavestio kolege i javnost o zdravstvenom stanju, dodavši da će u budućnosti "biti bolji".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA