Vreme čitanja: oko 2 min.

Veronika otišla u SAD za boljim životom, pa ubijena: Tri godine se traga za ubicom, nagrada skoro 10 miliona $

A. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Veruje se da je osumnjičeni, njen bivši dečko, i dalje u Meksiku nakon bekstva

  • 0
Veronica De Nitto Foto: Privatna arhiva

Crveno-beli baloni, fotografije njenog nasmejanog lica i tri godine traganja za istinom. U italijanskom gradu Latina čuvaju sećanje na Veroniku De Nito (34), koja je brutalno ubijena u stanu u blizini San Franciska 2021. godine.

Na skupu povodom obeležavanja godišnjice njenog ubistva prisustvovali su brojni članovi porodice, prijatelji, poznanici, obični građani. Među njima su bili i otac devojke Luiđi i predstavnici grada.

U obraćanju okupljenima otac je zahvalio što čuvaju sećanje na nju, podsetivši koliko je žena danas ubijeno u Italiji i širom sveta.

"Za ove tri godine moja ćerka je ostala nevidljiva, danas sam prvi put videl blizinu iskrenog i ganutog trga. Čuo sam ovu decu kako pričaju o Veroniki kao da im je sestra, drugarica", rekao je on.

Dugi zagrljaj dobio je otac Luiđi, čekajući da se zatvori krug oko čoveka koji već tri godine traga za ubicom svoje ćerke.

Veronika izbodena na smrt, stan zapaljen

Veronika je ubijena 15. januara 2021. godine u stanu u Dejli Sitiju, u blizini San Franciska, u Kaliforniji.

Veronika se par meseci pre brutalne smrti preselila kod svoje sestre, koja je neko vreme živela tamo.

Međutim, njen život je pre tri godine brutalno prekinut. Ubica joj je prerezao grlo, nakon čega je stan zapalio da bi prikrio tragove.

Jedini osumnjičeni za ubistvo jeste njen bivši dečko Renato Jedra Briseno, koji do danas nije uhvaćen.

Danima nakon ubistva, vlasti su ispitale rođaka osumnjičenog, koji je priznao da mu je drugi rođak M. J. rekao da moraju da idu za Meksiko jer je "Renato u nevolji".

M. J. je kasnije priznao vlastima da je odvezao Renata do Tihuane u Meksiku 15. januara i odmah se vratio u Dejli siti.

Tužilaštvo je reklo da ne zna gde se osumnjičeni trenutno nalazi.

Vlasti nisu objavile motiv koji se krije iza ubistva, ali je rekla da su se Renato i Veronika zabavljali nakon što su se upoznali u lokalu u kojem su oboje radili.

U požaru u stanu, koji je navodno podmetnuo Renato kako bi zataškao zločin, komšinica je morala da skoči sa terase sa svojom decom kako bi pobegla od vatre, rekli su tada nadležni.

Oko 12 sati nakon što je pronađeno telo Veronike, vlasti su pronašle napušteno Renatovo vozilo u blizini igrališta u San Francisku.

U njemu su navodno pronašli "nož, rezervoar za gas, crne cipele, kokain, ženski donji veš, oznake (znakovi razlikovanja), flaše sa alkoholom i maramice za dezinfekciju", navodi se u sudskim dokumentima.

Renato je viđen na nadzornoj kameri u parku oko tri sata nakon ubistva, dok je honda registrovana na M. J. takođe viđena u istom području, rekle su vlasti.

Ista honda primećena je kako ulazi u Meksiko na prelazu San Jidro oko 10 sati kasnije.

Iako je policija San Franciska zaključila istragu, pribavljajući niz dokaza protiv bivšeg dečka, slučaj do danas ostaje nerešen.

Prema poslednjim informacijama, sumnja se da je i dalje u Meksiko.

Za njegovo hvatanje postoji nagrada od skoro 10 miliona dolara.

Prema pisanju medija, SAD još nisu zatražile od Meksika da pronađe osumnjičenog muškarca kako bi mu se sudilo.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA